Stagiair Software Development Team

Solliciteer nu

Stagiair Software Development Team

Ben jij een enthousiaste en leergierige stagiair die op zoek is naar een stage op het gebied van software development?


Dan heeft NOS Digitale Media een stageplek voor jou!


(Hilversum | 32-36 u | stage) (September 2023 - Januari 2024)

Wie wij zijn

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers via Nederlandse Omroep Stichting en onze NOS-apps, daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen.

Bij NOS Digitale Media ontwikkelen we onze website en apps zelf. Ook de backend hebben we volledig in eigen beheer. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 35 bevlogen professionals: backend- en frontend-developers, iOS- en Android-developers, UX-designers, visual designers, productowners en dataspecialisten.

Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

Wat je gaat doen en gaat leren

Jouw stage bij de NOS zal afwisselend zijn. Onze developers nemen je mee in hun werk en kunnen jou hier meer over leren. Je gaat meedraaien in een van onze ontwikkel teams, dat kan het front- of backend team zijn of een van de app teams (Android of iOS).

Samen met jou bedenken we een uitdagende opdracht die past bij jou en je studie, en ook bij de ambities van NOS Digitale Media. Denk hierbij aan het maken van een app voor een evenement, het doen van technisch onderzoek, of het onderzoek doen naar een onlineconcept. Daarnaast leer je veel over het werken in een Tech team, zoals de scrum-agile methodes en verschillende tools.

Maak je geen zorgen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Sommige dingen kunnen wij je leren, andere dingen mag je zelf uitzoeken of een cursus voor volgen. We verwachten een gezonde enthousiaste leergierige houding.   

Waarom wij hier graag werken

Werk dat ertoe doet
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. De NOS bereikt op wekelijkse basis 93,7% van de Nederlandse bevolking (13 jaar en ouder). Dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten. Of het nu gaat om NOS.nl of Jeugdjournaal.nl, jouw werk is van én voor iedereen.

Hechte samenwerking
Wij zijn een hecht team van enthousiaste developers waarbinnen elkaar helpen heel normaal is. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar graag op voor een borrel, pubquiz of kop koffie.

Investeren in ontwikkeling
We bieden veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Zo kan je een opleiding volgen, conferenties of meetups bezoeken die jou inspireren én is een deel van je werktijd gereserveerd voor “Personal Time”. Hierin krijg je de ruimte om te werken aan een eigen project of nieuwe dingen te leren die voor jou van belang zijn.

Voorop bij journalistieke innovaties
Door de nauwe samenwerking met de redacties, creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn!


Wie wij zoeken

Een leergierige vierdejaars hbo/wo -student die een veelzijdige stageplek zoekt. Wij zien graag dat je zelfstandig en secuur werkt, oplossingsgericht denkt en analytisch en collegiaal bent. Je trekt makkelijk aan de bel als je iets niet weet, je vindt het leuk om samen te werken en je hebt er plezier in om nieuwe dingen te leren. Integriteit is heel belangrijk, want we gaan met vertrouwelijke informatie om. Verder zijn je communicatieve vaardigheden goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Onze techstack en tools

Kubernetes

Argo

PHP

Slack

RabbitMQ

AWS

OpenShift

Symfony

Wat we bieden

Je krijgt de kans om te werken aan het grootste nieuwsplatform van Nederland. Daarnaast kom je terecht in een leuke leeromgeving en krijg je stagebegeleiders die je begeleiden en stimuleren om zoveel mogelijk uit je stage te halen. Ook ontvang je een stagevergoeding van € 600,- bruto per maand (op basis van 36 uur).Enthousiast geworden?

Is dit voor jou de perfecte stage, dan maken we graag kennis met je! Solliciteer via onderstaande button en upload je cv en motivatiebrief. In de motivatiebrief vertel je ons waarom je bij ons stage wilt lopen.

Solliciteer dan zo snel mogelijk. Als wij denken dat je profiel bij ons past, dan nodigen we uit voor een kennismakingsgesprek online of op kantoor. We proberen dit allemaal zo mogelijk plaats te laten vinden.

Mocht je nog vragen hebben bel ons dan op 035-6773522 of stuur een e-mail naar: kim.tran@nos.nl