Stagiair NOS Bureau Londen

Solliciteer nu

Stagiair NOS Bureau Londen

Ben jij een student met journalistieke talenten met belangstelling voor het Verenigd Koninkrijk?


Kom bij ons stage lopen! 

 (Londen | 36 uur p. week | start mei 2019 | 3 maanden)

NOS Bureau Londen is op zoek naar een enthousiaste student die het leuk lijkt om bij ons stage te lopen. De correspondenten in Londen brengen het nieuws over Engeland en Ierland op radio, televisie en internet. Bureau Londen werkt met name voor het NOS Journaal van 20.00 uur, Radio 1 Journaal en nos.nl, maar levert bijvoorbeeld ook nieuws aan Met het oog op Morgen, NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen.

Wat ga je doen?

Je produceert items voor de correspondenten. Dat betekent veel uitzoeken, fact checken, mensen bellen. Hiernaast doe je ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door zelf internetartikelen te schrijven, mee te gaan op reportage en naar persconferenties.

Je bent 3 maanden onderdeel van de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, op een internationale redactie waar je veel ervaring kunt opdoen, zeker in deze tijd van Brexit. Je zit midden in een bruisende stad: ons kantoor zit vlakbij London Bridge!

Stage informatie 

Voordat je stage in Londen begint, loop je een dag mee op de buitenlandredactie van de NOS in Hilversum. In Londen zijn de correspondenten je praktijkbegeleiders. De stage duurt drie maanden. Huisvesting in Londen zal je zelf moeten regelen, maar we helpen je met alle tips die we verzameld hebben van collega's en oud-stagiairs. 

Wat we zoeken

We zoeken een creatieve, flexibele en harde werker die niet kan wachten om de ontknoping van Brexit van dichtbij mee te maken! Iemand die:

  • een journalistieke of media-gerelateerde HBO of WO studie volgt
  • bij voorkeur al een stage op een nieuwsredactie heeft gelopen
  • gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken

  • essentiële vaardigheden zijn research doen, nabellen, produceren, schrijven van (online) artikelen en gevoel hebben voor verhalen die bij de NOS passen

  • goede kennis van de Engelse taal is noodzakelijk

  • kunnen filmen en monteren is een pre

  • zelfstandig werkt, eigen onderwerpen aandraagt en creatieve invalshoeken kan bedenken.   

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 27 maart 2019 via onderstaande button. Gesprekken voeren we via Skype of FaceTime en zullen eind maart plaatsvinden. De stage start begin mei 2019.

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, kun je per mail contact opnemen met Tim de Wit. Zijn mailadres is Tim.de.Wit@nos.nl