Stagiair NOS Bureau Berlijn

Solliciteer nu

Stagiair NOS Berlijn

Ben jij een student met journalistieke talenten en belangstelling voor Duitsland en Centraal-Europa

Kom bij ons stage lopen! 

 (Berlijn | 36 uur p. week | start mei 2019 | 3 maanden)

Je kent de NOS van de sport- en nieuwsprogramma’s op tv en radio, maar de NOS heeft dagelijks ook miljoenen gebruikers via NOS.nl en verschillende NOS-apps. 

NOS Bureau Berlijn brengt het nieuws uit Duitsland, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Zwitserland. Op alle platforms, dus televisie, radio, via de website en de socials. Naast reportages en kruisgesprekken in het NOS Journaal van 20.00 uur levert Bureau Berlijn nieuws aan het Radio 1 Journaal, Nieuws en Co, Met het Oog op Morgen, NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.

Werkzaamheden

Heb je bijzonder veel interesse in Duitsland en omstreken? Dan is nu je kans. Bureau Berlijn zoekt namelijk vanaf mei 2019 een stagiair. Als stagiair in Berlijn draai je vol mee op de redactie. Dat betekent dagelijks het nieuws goed bijhouden, reportages bedenken en produceren, persconferenties volgen, feiten checken, artikelen schrijven, interviews doen. Stagiairs gaan vaak ook mee op reportage. Omdat nieuws zich niet aan kantoortijden houdt, zijn ook de werktijden op de redactie in Berlijn erg wisselend.

Stage informatie 

Voordat je stage in Berlijn begint, loop je een dag mee op de buitenlandredactie van de NOS in Hilversum. In Berlijn zijn de correspondenten je praktijkbegeleiders. De stage duurt drie maanden. Huisvesting in Berlijn zal je zelf moeten regelen, maar we helpen je met alle tips die we verzameld hebben van collega's en oud-stagiairs. 

Stagevergoeding

€ 300,- bruto bij een fulltime stage per maand. 

Ons verlanglijst

We zoeken een ambitieuze, enthousiaste student met een niet aflatende interesse in politiek en samenleving in Duitsland, Polen en de andere landen die tot de portefeuille van Bureau Berlijn behoren. Iemand die:

  • Bij voorkeur al een stage op een nieuwsredactie heeft gelopen
  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken

  • Goede kennis van de Duitse taal is noodzakelijk. Je hoeft niet foutloos te spreken, maar je moet niet bang zijn om een gesprek in het Duits aan te gaan en een persconferentie in het Duits kunnen volgen

  • Kunnen filmen en monteren is een pre

  • Eigen onderwerpen aandraagt en creatieve invalshoeken kan bedenken

  • Niet bang is om de telefoon te pakken en van aanpakken weet

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 27 maart 2019 via onderstaande button. Gesprekken voeren we via Skype of FaceTime en zullen eind maart plaatsvinden. De stage start begin mei 2019.