Stagiair animatie en grafische vormgeving

Solliciteer nu

Stagiair animatie en grafische vormgeving

NOS op 3 wil een jong publiek blijven boeien door nieuwe manieren van storytelling. Beeld is hierbij heel belangrijk. Ben jij de nieuwe grafisch stagiair op onze webredactie? 

 ( Hilversum | start 1 juli 2019 | 3 -5 maanden )

Wie zijn wij? 
NOS op 3 wil een jong publiek blijven boeien. We zijn permanent op zoek naar aansprekende online vertelvormen en nieuwe manieren van storytelling. Goed gebruik van beeld is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom zijn we voor een periode van 3 tot 5 maanden op zoek naar een stagiair animatie/grafische vormgeving. De stagiair wordt in een vroeg stadium betrokken bij de productie en werkt als volwaardige collega mee op de redactie van NOS op 3.

Wat ga je doen? 
Je loopt 3 tot 5 maanden stage op de webredactie van NOS op 3. De opdrachten waar je aan werkt variëren in inhoud en in lengte. Soms werk je bijvoorbeeld aan de vormgeving van een interactief verhaal, dan weer maak je een slideshow voor Instagram of animeer je voor onze YouTube-video’s.

Niet alle inhoudelijke invulling hoeft van jou af te komen, maar je bent ook niet alleen uitvoerder. Je werkt op gelijkwaardige basis samen met journalisten en zoekt samen naar de beste vorm.

Als stagiair van NOS Nieuws neem je deel aan het NOS-stageprogramma. Binnen dit programma krijg je technische cursussen en workshops van NOS-presentatoren, verslaggevers en redacteuren, bijvoorbeeld over presenteren en interviewen.

Over NOS
De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. 

Stagevergoeding

Bij een full-time stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding van € 300,- per maand.

Lijkt dit je interessant? Lees dan verder wie we zoeken en reageer!

Wie ben jij?

  • Je bent derde- of vierdejaars student grafisch vormgever/ animatie.
  • Je vindt het leuk om informatie duidelijk te presenteren aan het publiek, waarbij je werkt binnen de grafische stijl van de NOS.
  • Je hebt verstand van/gevoel voor verhaalconcept en compositie.
  • Je kunt goed uit de voeten met verschillende grafische en animatie computerprogramma’s (Photoshop, Illustrator en After Effects). 
  • Goed kunnen tekenen is een pre.
  • Je bent stressbestendig en hebt een flexibele agenda.
  • Verder kun je goed samenwerken én zelfstandig aan de slag.
  • En je bent natuurlijk geïnteresseerd in het nieuws.

Rijbewijs is niet nodig. 

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Heb je interesse en ben je vanaf 1 juli voor 3-5 maanden beschikbaar? Reageer dan vóór 26 mei 2019 op deze vacature en voeg je cv en een korte motivatie met een link naar een showreel/portfolio toe. Je kunt je motivatie richten aan Melvin Captein en Ben Prins.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!