Stages

Natuurlijk werken bij de grootste journalistieke organisatie van Nederland nieuwsjunkies en sportgekken – van presentatoren tot redacteuren, van specialisten tot generalisten. Maar die zouden weinig kunnen uitrichten zonder onze producers en technici, onze webdesigners en juristen, onze collega’s van Personeel & Organisatie, Financiën en Marketing & Communicatie.

Anders gezegd: er zijn bij de NOS heel veel verschillende stages mogelijk. Het mes snijdt aan twee kanten: jij steekt er veel van op (door samen te werken met zeer ervaren collega’s; door onze trainingen en workshops) en wij halen met jou een frisse blik in huis. Een frisse blik die ons helpt om kritisch te blijven op ons werk. Check dus onze stagemogelijkheden!

Nieuws

Multimediaal aan de slag bij de Economieredactie, Binnenland, Buitenland of Den Haag? Of bij het NOS Jeugdjournaal, het NOS Radio 1 Journaal, het NOS Radio 2 Journaal, NOS Met het Oog op Morgen, NOS op 3 of NOS.nl? Ben je een snelle nieuwsjager? Of eerder een onderzoeksjournalist? Vind je het leuk om van iets ingewikkelds iets begrijpelijks te maken? Meld je dan aan voor de Stagepitchdag, die we zo’n drie keer per jaar organiseren om ongeveer 15 stageplaatsen in te vullen.

Sport

Gek van sport, nieuwsgierig, een teamspeler en niet te beroerd om je mening te geven? Al wat ervaring in de sportjournalistiek en al een keer stage gelopen? Meld je dan aan voor een stage bij NOS Sport. Leer sportnieuws te garen en uit te werken, onderwerpen te monteren en te schrijven voor radio, tv en internet. Vier keer per jaar (in september, december, maart en juni) bieden we twee stageplaatsen aan. Houd deze site dus in de gaten!

Evenementen

De afdeling NOS Evenementen is klein maar werkt groots. Verantwoordelijk voor de uitzendingen rond Prinsjesdag, verkiezingen, Koningsdag, maar ook rond 3FM Serious Request. Daarvoor werken we veel samen met NOS Nieuws en NOS Sport en met andere omroepen. Twee keer per jaar nemen we stagiairs aan (één in september en twee in februari). Wie van aanpakken weet, zelfstandig werkt, communicatief sterk is en een journalistieke achtergrond heeft, kan bij ons aan de slag.

Overige afdelingen

Afdelingen zoals Digitale Media, Juridische Zaken, Personeel en Organisatie, Front en Back Office, Financiën, Marketing en Communicatie en PR ondersteunen onze makers. Die afdelingen bieden ook stage- en werkervaringsplaatsen aan via deze site.

Vacatures voor stageplaatsen bij de NOS worden ook uitgezet via mediastages.nl.