StagePitchdag

StagePitchdag

NOS Nieuws werft haar stagiairs via een Stagepitchdag. Zo’n drie keer per jaar kunnen enkele tientallen studenten laten zien wat ze in huis hebben. Met een nieuwspitch, een kennistest en een interview. En of je nu wordt aangenomen of niet: we leren je op die dag al meteen wat fijne kneepjes van het vak!

Wat gebeurt er als we je uitnodigen om naar de Stagepitchdag te komen? Je komt dan met enkele tientallen andere potentiële stagiairs een hele dag naar het NOS-gebouw in Hilversum.

Daar begint de dag met een nieuwspitch: elke kandidaat krijgt twee minuten de tijd om zijn ideale nieuwsitem te presenteren aan leden van de (hoofd)redactie. Wat houdt het item in, waarom is het belangrijk en hoe kun je het ’t beste over het voetlicht brengen? Dan volgt een kennistest, waarin je wordt getest op je algemene ontwikkeling en kennis van het laatste nieuws. In een interview met een paar NOS’ers ga je vervolgens dieper in op wat je kunt en wat voor ervaring je hebt, en kun je uitleggen waarom je zo graag bij ons stage wilt lopen.

Het tweede deel van de dag staat in het teken van de workshop: (prominente) NOS’ers vertellen je hoe je een perfect radio-, televisie- of internet-item maakt. In een gezamenlijk project breng je die lessen meteen in de praktijk. Tot slot krijg je een rondleiding door het NOS-gebouw en is er een afsluitende borrel.

Zo komen wij aan toptalent en krijg jij een realistisch beeld van werken bij de NOS...

Lijkt dit je interessant? De eerstvolgende stagepitchdag is op 12 oktober 2018 voor stages die starten in december 2018, januari of februari 2019. Op de site van Mediastages lees je er alles over en kan je je aanmelden.