Stage NOS Sport

Solliciteer nu

Stage NOS Sport

Is sport je passie en heb je journalistiek talent? Wil je leren van de grootste multimediale sportredactie van Nederland?

Kom dan stage lopen bij NOS Sport!


 (Hilversum | maart, september of december | 3 maanden)

Wie zijn wij? 

Van A(tletiek) tot Z(wemmen): NOS Sport doet er verslag van. Ongeveer 150 mensen maken NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn, de tientallen sportpagina’s op NOS Teletekst en het sportnieuws op NOS.nl en in de apps. Bij grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen, EK’s en WK’s voetbal en de Tour de France zijn er speciale sites waar onder andere wedstrijden worden gestreamd.

Wat ga je doen? 

Als stagiair draai je volledig mee met de sportredactie. Tijdens je stage loop je mee met álle deelredacties van NOS Sport, zoals radio, internet, televisie, social en de beeldredactie.

Daardoor krijg je van alles iets mee. Je gaart en verwerkt actief het laatste sportnieuws en gebruikt dit voor de uitzendingen op tv en radio of maakt er een verhaal van voor de website van NOS Sport. Je spart met verslaggevers, gaat mee op pad en neemt ook een kijkje achter de schermen bij een sportevenement. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Over NOS 
De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. 

Stageinformatie

NOS Sport biedt tijdens elke stageperiode ruimte aan twee stagiairs: een met voorkeur voor radio en een met voorkeur voor tv. Bij een full-time stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding van € 300,- per maand.

Lijkt dit je interessant? Lees dan verder wie we zoeken en reageer!

Wie ben jij?

  • Je hebt een passie voor (top)sport

  • Je volgt een erkende journalistieke opleiding (minimaal hbo)

  • Je hebt al wat ervaring in het werken met video of audio of online

  • Je neemt initiatief en benut kansen 

  • Dit wordt je tweede stage

Een rijbewijs is niet nodig voor deze stage.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse en ben je op zoek naar een stage die start in maart, september of december voor de duur van 3 maanden? Reageer dan direct op deze vacature en voeg cv en motivatiebrief toe waarin je ons vertelt waarom jij stage wilt lopen bij NOS Sport, waar je voorkeur ligt (radio of tv) en wanneer je wilt starten. Heb je eerst nog een vraag, stel deze via: personeel.organisatie@nos.nl

Let op: je kunt alleen op deze stage reageren als je staat ingeschreven bij een opleiding ten tijde van de stage.