Stage NOS Nieuws

Solliciteer nu

Stage NOS Nieuws

Ben je een student met grote interesse in nieuws en op zoek naar een stageplek? Wij zijn nieuwsgierig naar jou!


(Hilversum | per 1 juni 2024 | 3 maanden I 36 uur per week)

Leuk kennis te maken

Bij de NOS zit je meteen bij een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland. Met zo'n 450 journalisten berichten wij dagelijks over de wereld om ons heen. We bereiken met ons nieuws miljoenen Nederlanders per dag. 

Bij NOS Nieuws kun jíj het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als snelle duizendpoot. Als creatieve editor. Als vertaler van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. 

We zijn op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom vanaf 1 juni 2024 stageplaatsen aan op de volgende deelredacties: NOS Binnenland, NOS Jeugdjournaal, NOS Online, NOS Met het Oog op Morgen en de bulletinredactie van 3FM/FunX.

Wat je gaat doen

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie. Je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen.

Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. 

Op sommige deelredacties werken we multimediaal. Dat betekent dat je daar zowel met radio, televisie als met online bezig bent. 

Bij andere deelredacties richt je je weer meer op een specifiek medium, zoals bijvoorbeeld radio bij NOS Met het Oog op Morgen.

Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

Dit kun je verwachten van jouw stage bij de verschillende redacties:

 • De Binnenlandredactie is een grote, dynamische multimediale redactie waar je bezig bent met het voorbereiden van nieuwsverhalen. Tijdens deze stage kom je met ideeën voor verhalen, bereid je onderwerpen en gesprekken voor en schrijf je nieuwsartikelen.
 • Als televisiemaker voel je je thuis bij het NOS

  Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert.

  Ook maak je video's voor Online en Social gericht op onze jongste doelgroep.

 • Bij NOS Online ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg. Op deze 24-uurs redactie check je het nieuws en schrijf je artikelen voor NOS.nl.
 • Bij NOS Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren. Je doet research naar onderwerpen en bereidt gesprekken voor de radio-uitzending voor.
 • De echte radioliefhebber kan terecht bij de nieuwsbulletins van

  3FM/FunX. Je verzamelt het nieuws, schrijft teksten voor de

  bulletins, monteert relevante quotes en houdt de luisteraar zo

  elk uur op de hoogte van het laatste nieuws

Tijdens je stage bij NOS Nieuws kun je te maken krijgen met de onregelmatige werktijden van de redacties ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Wat we jou bieden

Natuurlijk ga je veel bij ons leren en leren wij graag van jou. We begeleiden je goed en je krijgt een aantal trainingen en workshops. De stagevergoeding is €475,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wie jij zo ongeveer bent

Je bent student en volgt een hbo-opleiding of studeert aan de universiteit. Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen, enthousiast en creatief. Je durft vragen te stellen en bent kritisch om achter het ware verhaal te komen. Fijn als je al wat vaardigheden komt brengen, maar we willen vooral dat je veel gaat leren!

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen (en jij dus ook) zich thuis voelt. 

Hebben we het over jou? Reageer!

Heb je interesse in een stageplek per 1 juni 2024 bij NOS Nieuws? Solliciteer dan vóór 11 maart 2024 via onderstaande solliciteerknop. Stuur ons je cv en je motivatiebrief en beantwoordt een aantal vragen. Een aantal dagen na de sluitingsdatum hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor de NOS Stagepitchdag op woensdag 27 maart 2024.

Samen met andere kandidaten kun je dan met een nieuwspitch, een kennistest en in een interview met NOS-collega's laten zien wie je bent. Op onze beurt geven wij je een voorproefje van een stage bij NOS Nieuws: je volgt een workshop, krijgt een rondleiding over de nieuwsvloer en kunt kennismaken met NOS-collega’s. Aan het einde van die dag hoor je of je wel of geen stage bij NOS Nieuws kunt lopen en op welke nieuwsredactie. 

Reageer alsjeblieft via onderstaande solliciteerknop. Anders kunnen we je sollicitatie helaas niet in behandeling nemen. 

Ben je niet beschikbaar op 27 maart, dan heeft het geen zin om je aan te melden voor deze stageronde. Wie weet de volgende keer?