Stage NOS Nieuws

Solliciteer nu

Stage NOS Nieuws

Ben je een student met grote interesse in nieuws en op zoek naar een stageplek? Wij zijn nieuwsgierig naar jou!


(Hilversum | per 1 februari 2024| 3 mnd I 36 uur p. week)

Wie wij zijn

NOS Nieuws is een van de grootste nieuwsredacties van Nederland, met zo'n 450 journalisten berichten wij dagelijks over de wereld om ons heen.

Bij NOS Nieuws kun jíj het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als snelle duizendpoot. Als creatieve editor. Als vertaler van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. We zijn op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom vanaf 1 februari 2024 stageplaatsen aan op de volgende deelredacties: Binnenland, NOS Online, Buitenland, NOS Met het Oog op Morgen, NOS op 3, NOS Stories, Economie en de bulletinredacties van NPO Radio 2 en 5 en 3FM/FunX.


Ons verlanglijstje

Je volgt een hbo-opleiding of studeert aan de universiteit. Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen, enthousiast en creatief. Je durft vragen te stellen en bent kritisch om achter het ware verhaal te komen.

Wat je gaat doen

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie. Je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen.

Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. Op sommige deelredacties werken we multimediaal. Dat betekent dat je daar zowel met radio, televisie als met online bezig bent. Bij andere deelredacties richt je je weer meer op een specifiek medium, bijvoorbeeld bij NOS Met het Oog op Morgen.

Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

Dit kun je verwachten van jouw stage bij de verschillende redacties:

  • De Binnenlandredactie is een grote, dynamische multimediale redactie waar je bezig bent met het voorbereiden van nieuwsverhalen. Tijdens deze stage kom je met ideeën voor verhalen, bereid je onderwerpen en gesprekken voor en schrijf je nieuwsartikelen.
  • Bij NOS Online ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg. Op deze 24-uurs redactie check je het nieuws en schrijf je artikelen voor NOS.nl.
  • Stagelopen op de Buitenlandredactie betekent dat je voor radio, tv en online bezig bent met nieuws en achtergronden uit alle hoeken van de wereld.
  • Bij NOS Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren. Je doet research naar onderwerpen en bereidt gesprekken voor de uitzending voor.
  • NOS op 3 (Online, NOS Stories) zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je een nieuwsverhaal op een verrassende manier en voor een jonge doelgroep. Je bedenkt, bereidt voor en maakt hier nieuwsonderwerpen voor onder andere Instagram, YouTube, TikTok en Snapchat.
  • Bij de Economieredactie is het belangrijk dat je economische ontwikkelingen doorziet en kunt vertalen naar wat die betekenen voor het dagelijks leven. Je komt hier met ideeën voor nieuwsverhalen en je bereidt die voor radio, tv en online voor.
  • De echte radioliefhebber kan terecht bij de nieuwsbulletins van NPO radio 2 en 5 en 3FM/FunX. Je verzamelt het nieuws, schrijft teksten voor de bulletins, monteert relevante quotes en houdt de luisteraar zo elk uur op de hoogte van het laatste nieuws.

Tijdens je stage bij NOS Nieuws kun je te maken krijgen met de onregelmatige werktijden van de redacties ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Wat we bieden

Natuurlijk ga je veel bij ons leren en leren we graag van jou. We begeleiden je goed en je krijgt een aantal trainingen en workshops. De stagevergoeding is €475,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in een stageplek bij NOS Nieuws? Solliciteer dan vóór 2 oktober 2023 via onderstaande solliciteerknop. Stuur ons je cv en je motivatiebrief waarin je vertelt waarom je bij NOS Nieuws stage wilt lopen en beantwoord een aantal vragen op het sollicitatieformulier. Een aantal dagen na de sluitingsdatum hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor de NOS Stagepitchdag op vrijdag 20 oktober 2023. Samen met andere kandidaten kun je dan met een nieuwspitch, een kennistest en in een interview laten zien wie je bent. Op onze beurt geven wij je op die dag een voorproefje van een stage bij NOS Nieuws: je krijgt een workshop, een rondleiding over de nieuwsvloer en je kunt praten met NOS-collega’s. Aan het einde van die dag hoor je of je wel of geen stage bij NOS Nieuws kunt lopen en op welke deelredactie.

De sollicitaties die via onderstaande solliciteer-button bij ons binnenkomen, nemen we in behandeling.   

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.