Stage NOS Evenementen

Solliciteer nu

Stagiair NOS Evenementen

Ben jij ons online schrijf- en research-talent dat onze website vult met mooie verhalen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste redactiestagiair!

 (start 1 oktober 2019 | 3-5 maanden | 36 uur)


Wil je veel ervaring opdoen en je eerste stappen zetten als online redacteur/ researcher? Kom na de zomer stage lopen bij NOS Evenementen

Onze afdeling is bij de NOS verantwoordelijk voor speciale programma’s rond nationale en internationale evenementen, gebeurtenissen en herdenkingen. We zijn gespecialiseerd in live-uitzendingen met een meer-camera-operatie, zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Daarnaast maken we ook bijzondere online producties. Op dit moment bereiden we voor zowel televisie als online een groot project voor: '75 jaar bevrijding'

Wil jij daarbij zijn? Meld je aan voor deze stage. 

Wat ga je doen?
Je loopt mee als stagiair-bureauredacteur op de redactie van NOS Evenementen. De nadruk van jouw stage ligt op (beeld)research en op het schrijven voor online. Je werkt mee aan de speciale website over 75 jaar Bevrijding, die in september van start gaat. Ook kijk je mee achter de schermen van onze televisieprogramma's.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en zelfstandige stageplek in een klein, hecht team. Stage lopen bij NOS Evenementen betekent dat je leert van de meest ervaren redacteuren op het gebied van grote live TV-evenementen en online producties. 

Stage informatie
Bij een full-time stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding van € 300,- per maand.

Ons verlanglijstje

  • Je volgt een journalistieke of media-gerelateerde opleiding op hbo/wo-niveau.
  • Je bent nieuwsgierig, creatief en kunt goed schrijven (kunnen monteren is een pré).
  • Je houdt van aanpakken en bent communicatief sterk en stressbestendig.
  • Je hebt bijzondere belangstelling voor online-journalistiek; je weet wat werkt en wat niet.
  • Je werkt graag in een team, maar kunt ook zelfstandig en proactief werken.
  • Je kunt wel tegen een geintje. 

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 1 juli 2019 via onderstaande button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evenementen onlineredacteur Mirjam van Elburg via mirjam.van.elburg@nos.nl.