Stage NOS Bureau Washington

Solliciteer nu

Stage NOS Bureau Washington

Ben jij een student met journalistieke talenten met belangstelling voor Amerika?


De NOS zoekt een stagiair voor NOS Bureau Washington

 (3 september - 27 december 2019 | Washington)

NOS Bureau Washington is op zoek naar een enthousiaste student die het leuk lijkt om bij ons stage te lopen. De correspondenten in Washington brengen het nieuws over Amerika op radio, televisie en internet. NOS Bureau Washington levert producties aan alle NOS platforms zoals het NOS Journaal, Radio 1 Journaal, Nieuwsuur, Nieuws en Co, Jeugdjournaal, NOS op 3, Met het Oog op Morgen en nos.nl. 

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen.

Wat ga je doen? 
Je produceert items voor de correspondenten Marieke de Vries, Arjen van der Horst en Ryan Hermelijn. Dat betekent veel uitzoeken, fact checken, mensen bellen. Hiernaast doe je ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door zelf internetartikelen te schrijven en mee te gaan op reportage en naar persconferenties. Je bent onderdeel van de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, op een wereldplek! In een land dat de wereldpolitiek mee bepaalt en in de aanloop naar de volgende Amerikaanse verkiezingen, in november 2020.

Stage informatie 
Voordat je stage in Washington begint, loop je een dag mee op de buitenlandredactie van de NOS in Hilversum. In Washington zijn de correspondenten je praktijkbegeleiders. Met zaken als visumaanvraag voor de VS en huisvesting in Washington kunnen we je helpen. 

Bij een full-time stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding aangeboden die past bij de rol en de locatie. 

Wat we zoeken

We zijn op zoek naar een ambitieuze enthousiaste student met aantoonbare belangstelling voor de journalistiek en de Amerikaanse politiek en samenleving. Iemand die:

  • Een relevante hbo of wo studie volgt.
  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken.
  • Uitstekende kennis van het (Amerikaans) Engels heeft.

  • Een nieuwsjunkie is. Het is een voorwaarde dat je het nieuws goed volgt.

  • Creatieve (eigen) onderwerpen kan bedenken.

  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken.

  • Goed kan regelen en organiseren, weet van aanpakken en goed zelfstandig kan werken. 

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór vrijdag 31 mei 2019 via onderstaande button. Gesprekken voeren we via Skype of FaceTime en zullen begin juni plaatsvinden. De stage loopt van 3 september tot en met 27 december 2019. 

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, kun je per mail contact opnemen met Ryan Hermelijn: ryan.hermelijn@nos.nl