Stage NOS Bureau Europa

Solliciteer nu

Stage NOS Bureau Europa

Ben jij een student met journalistieke talenten met belangstelling voor Europa? 


De NOS zoekt een stagiair voor NOS Bureau Europa


 (Start 1 sept. 2019 of 1 jan. 2020 | 3-5 maanden | Brussel)

De correspondenten van NOS Bureau Europa in Brussel brengen het nieuws over de EU uit Brussel en de rest van de lidstaten op radio, televisie en internet en maken speciale Nieuwsbrieven en Videoproducties. Bureau Europa werkt met name voor het NOS Journaal, Radio 1 Journaal en nos.nl, maar levert bijvoorbeeld ook nieuws aan Met het oog op Morgen, NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal.

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen.

Wat ga je doen?
Als stagiair bij Bureau Brussel produceer je items voor de correspondenten. Dat betekent veel uitzoeken, fact checken, mensen bellen. Hiernaast doe je ook praktijkervaring op, bijvoorbeeld door zelf internetartikelen te schrijven en mee te gaan op reportage en naar persconferenties. Je draait mee in het hart van de Europese politiek, op een internationale redactie waar je enorm veel kunt leren.

Stage informatie 

Voordat je stage in Brussel begint, loop je een dag mee op de buitenlandredactie van de NOS in Hilversum. In Brussel zijn de correspondenten je praktijkbegeleiders. Huisvesting in Brussel zal je zelf moeten regelen, maar we helpen je met alle tips die we verzameld hebben van collega's en oud-stagiairs. 

Bij een full-time stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding van € 300,- per maand.

Wat we zoeken

We zoeken een ambitieuze, enthousiaste student met aantoonbare belangstelling voor journalistiek en de Europese politiek en samenleving. Iemand die:

  • Engels spreekt, leest en schrijft. Frans is een extra aanbeveling.
  • Een nieuwsjunkie is. Het is een voorwaarde dat je het (politieke) nieuws goed volgt.
  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken.
  • Creatieve (eigen) onderwerpen kan bedenken.
  • Goed kan regelen en organiseren, weet van aanpakken en goed zelfstandig kan werken. 

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 15 juni 2019 via onderstaande button. Gesprekken zullen eind juni plaatsvinden. 
We zoeken twee stagiairs voor twee stageperiodes. Geef in je sollicitatie je voorkeursperiode op: 

  • 1 september tot 23 december 2019 
  • januari t/m mei 2020.

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, kun je per mail contact opnemen met Bert van Slooten: bert.van.slooten@nos.nl