Stage NOS Bureau Brussel

Solliciteer nu

Stage NOS Bureau Brussel

Ben jij een student met journalistieke talent en belangstelling voor Europa? 


De NOS zoekt twee stagiairs voor NOS Bureau Brussel.


 We zoeken een stagiair voor periode 1 die start in september 2023 en iemand voor stageperiode 2 die begint in januari 2024 | 4-6 maanden | Brussel

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen.

De correspondenten van NOS Bureau Brussel brengen het nieuws over de EU uit Brussel en de rest van de lidstaten op radio, televisie en online en maken speciale videoproducties. Bureau Brussel werkt met name voor het NOS Journaal, Radio 1 Journaal, Nieuws en Co en nos.nl, maar levert bijvoorbeeld ook nieuws aan Met het oog op Morgen, NOS op 3, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal. 

Wat ga je doen?

Als stagiair bij Bureau Brussel produceer je items voor de correspondenten. Dat betekent veel uitzoeken, factchecken, mensen bellen, maar ook bijvoorbeeld zelf internetartikelen schrijven en meegaan op reportage en naar persconferenties. Je draait mee in het hart van de Europese politiek, op een redactie waar je enorm veel kunt leren.

Stage informatie 

Voordat je stage in Brussel begint, loop je een dag mee op de buitenlandredactie van de NOS in Hilversum. In Brussel zijn de correspondenten je praktijkbegeleiders. Huisvesting in Brussel zal je zelf moeten regelen, maar we helpen je met alle tips die we verzameld hebben van collega's en oud-stagiairs.

Bij een fulltime stage (36 uur per week) krijg je een stagevergoeding van € 350 per maand.

Wat we zoeken

We zoeken twee ambitieuze, enthousiaste studenten met aantoonbare belangstelling voor journalistiek en de Europese politiek en samenleving. Ben jij iemand die:

  • Engels spreekt, leest en schrijft?
  • Het politieke nieuws goed volgt?
  • Gedreven is om onderwerpen grondig uit te zoeken?
  • Originele (eigen) onderwerpen kan bedenken?
  • Goed kan regelen en organiseren, weet van aanpakken en goed zelfstandig kan werken?

Eerdere ervaring op een nieuwsredactie is een pré.

Vier oud-stagiairs, nu werkzaam bij de NOS, stellen zich voor:

Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 2 juni via onderstaande button. Gesprekken zullen halverwege juni plaatsvinden.

We zoeken twee stagiairs voor twee stageperiodes van minstens 4 tot 6 maanden. Geef in je sollicitatie je beschikbare periode(s) op: september tot 22 december 2023 of januari t/m juni 2024.

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, dan kun je per mail contact opnemen met Aïda Brands - aida.brands@nos.nl