Software Developer Backoffice IT

Solliciteer nu

Software Developer  Backoffice IT

Word jij onze nieuwe collega developer?

Bouw mee aan het software productiesysteem van de NOS en bereik daarmee een miljoenenpubliek.  

Je kent de NOS van de sport- en nieuwsprogramma’s op tv en radio, maar ook van onze website en verschillende NOS-apps. Om alle platformen te kunnen voorzien van tekst, beeld en geluid, gebruiken onze collega’s binnen de organisatie een geavanceerd productieplatform. Dit platform wordt door de BackOffice IT beheerd en voor een deel zelf ontwikkeld. We zijn op zoek naar een nieuwe collega die mee wil bouwen aan onze toekomst. 

Je werkt in een multidisciplinair Scrum team aan innovaties binnen het NOS productieplatform. Je standplaats is het Media Park in Hilversum, hét centrum op broadcast & IT gebied. 

Kom jij ons team versterken?

Waarom wij hier graag werken

• Elke dag is uitdagend
Door de mate van complexiteit in combinatie met het hoge volume is ons werk altijd uitdagend. En daar houden we natuurlijk van!

• Professionele én ontspannen sfeer
Met onze directe collega’s en de verschillende redacties werken we op een professionele manier samen. De sfeer is prettig en ontspannen. 

• Spil in de organisatie
Onze afdeling zorgt voor de continuïteit van de hele organisatie. We vormen een belangrijke schakel in het productieproces en werken met de nieuwste technieken.

• Je hoeft niet uit te leggen waar je werkt
Iedereen kent de NOS.  Op een verjaardag komen mensen al snel met suggesties of zijn ze nieuwsgierig met welke innovaties je bezig bent.

Even voorstellen…

De Backoffice IT is binnen de NOS verantwoordelijk voor de IT-ondersteuning van alle systemen die binnen de organisatie worden gebruikt. We hebben veel contact met de collega’s op de Nieuws- en Sport redacties, zowel in de Radio/TV studio’s als de redacties die voor alle digitale platformen werken. Onze taak is ervoor te zorgen dat onze collega’s snel en prettig kunnen werken aan de missie van de NOS: Overal en Altijd. We beheren de IT-infrastructuur, ontwikkelen applicaties en zijn altijd op zoek naar vernieuwing.

De afdeling telt 25 medewerkers en beschikt over een eigen ontwikkelteam van vijf full-stack developers. Binnen dit team worden de applicaties ontwikkeld die door de hele organisatie worden gebruikt voor het maken van uitzendingen en het publiceren van artikelen.

Dit is een greep uit de tools waarmee ons team graag werkt. 

Wat hebben we te bieden?

 • Een state-of-the-art werkomgeving met fijne collega’s
 • Een salaris conform de cao van het Omroeppersoneel en in lijn met de zwaarte van je functie. Daarnaast 8% vakantietoeslag + 6% eindejaarsuitkering en een jaarlijkse periodieke groei
 • Daarnaast vele fijne extra's zoals een goede pensioenregeling en korting op je sportschoolabonnement
 • Ruim 5 weken vakantie bij een 36-urige werkweek

 • Reiskostentegemoetkoming. Parkeerplek en dicht bij een treinstation

 • Flexibel in te delen werktijden (32- 36 urige werkweek)
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.

Ons verlanglijstje

 • Je hebt al een paar jaar ervaring als full-stack developer en hebt ervaring met het bouwen van (web)applicaties.
 • Je hebt kennis van frontend en backend techniek, met voorkeur voor backend. Een PHP framework zoals Laravel kent geen geheimen voor je, maar ook in een C#/.NET omgeving kan je je draai vinden.
 • Je vindt het leuk om mee te denken over de software architectuur.
 • Je leeft op van werken in een dynamische werkomgeving en voelt je thuis in een journalistieke Nieuws- en Sport organisatie.
 • Je levert een bijdrage aan de samenwerking binnen het team en vindt een goede sfeer minstens zo belangrijk als het leveren van topprestaties.
 • Je verdiept je graag in nieuwe technieken, vindt het leuk je horizon te verbreden en collega’s te inspireren met de kennis die je in huis hebt.

Enthousiast geworden?

Dan maken we graag kennis met je! Via onderstaande knop kun je reageren. Zien we aansluiting, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op en gaan we graag met je in gesprek. Het sollicitatietraject bestaat uit twee gesprekken en een  arbeidsvoorwaardengesprek. 

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen. 
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.