Redactiestagiair NOS Nieuws

Solliciteer nu

Redactiestagiair NOS Nieuws 

NOS Nieuws is altijd op zoek naar journalistiek talent.

 (start per september 2019 | 3 maanden)

Je kent de NOS van de sport- en nieuwsprogramma’s op tv en radio, maar de NOS heeft dagelijks ook miljoenen gebruikers via NOS.nl en verschillende NOS-apps. 

Bij NOS Nieuws hebben we altijd een aantal stagiairs rondlopen. Een paar keer per jaar werven we onze stagiairs via een Stagepitchdag en kunnen tientallen studenten laten zien wat ze in huis hebben. 

Op deze Stagepitchdag ben je de hele dag in touw. Je pitcht je ideale nieuwsitem, maakt een kennistest en wordt geïnterviewd door een paar NOS’ers. Je volgt een workshop waar je leert hoe je een perfect radio-, televisie- of internetitem maakt. De dag eindigt met een afsluitende borrel en een rondleiding over de Nieuwsvloer. 

Zo komen wij aan toptalent en doe jij ervaring op.

Lijkt dit je interessant? De eerstvolgende StagePitchdag is op 7 juni 2019 voor stages die starten in september 2019. 

Hoe ziet je stage eruit?

Als stagiair bij NOS Nieuws werk je (onder begeleiding) mee op de redactie: je neemt deel aan redactievergaderingen, brengt daar ideeën in voor onderwerpen en je gaat aan de slag met het uitzoeken en voorbereiden van nieuwsonderwerpen. Afhankelijk van de deelredactie waar je stage loopt, schrijf je bijvoorbeeld stukken voor online, bereid je een televisiereportage voor of zet je een gesprek op voor de radio. De meeste deelredacties werken multimediaal: zowel radio, televisie als online. Er zijn ook redacties die werken voor een specifiek medium, zoals het NOS Radio 1 Journaal.

Alle stagiairs bij NOS Nieuws krijgen tijdens hun stage een aantal trainingen en workshops van ervaren journalisten.

Waar kan je binnen NOS Nieuws stage lopen?

  • Bij het NOS Radio 1 journaal en het NOS/NTR-radioprogramma Nieuws en Co is plek voor de echte radioliefhebber. Iemand die snel wil inspelen op actuele gebeurtenissen. Of ga je aan de slag met onze nieuwsbulletins op NPO Radio 2, 3FM of 5?
  • De Binnenland- en Buitenlandredacties zijn grote dynamische redacties, waar je leert nieuws snel te verwerken en verhalen grondig uit te zoeken.
  • NOS op 3 (Online, NOS Stories en 3FM) zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je nieuwsverhalen voor jongeren op een verrassende manier op alle platformen.
  • Bij het NOS radioprogramma Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren.
  • Als televisiemaker voel je je thuis bij het NOS Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Hier schrijf je heldere teksten voor onze jongste doelgroep.
  • Bij NOS.nl ben je in staat nieuws snel te verwerken en vind je online blindelings de weg.
  • Bij de Economieredactie is het belangrijk dat je economische ontwikkelingen doorziet en vertaalt naar wat die betekenen voor het dagelijks leven.
  • Op onze Haagse redactie staat de politiek centraal en help je mee om van politieke gebeurtenissen en besluiten verhalen te maken voor radio, televisie en online.

De redacties van NOS Nieuws werken op rooster; dat betekent dat je tijdens je stage te maken krijgt met onregelmatige werktijden ('s ochtends vroeg, 's avonds laat en/of in de weekenden).

Ons verlanglijstje

Je volgt een hbo-opleiding of je studeert aan de universiteit. Je bent enthousiast, nieuwsgierig, creatief en een doorzetter. Je hoeft niet per se iemand te zijn die altijd op de voorgrond treedt. Maar wel iemand die vragen durft te stellen en kritisch is. Je hoeft niet alles al te kunnen op de dag dat je begint, maar je moet het wel willen leren!Enthousiast geworden?

Lijkt dit je interessant en volg je een hbo-opleiding of studeer je aan de universiteit? Solliciteer dan vóór 22 mei 2019 via onderstaande button. De eerstvolgende StagePitchdag is op 7 juni 2019 voor stages die starten in september 2019.