Producer Nieuws

Solliciteer nu

Producer Nieuws

Ben jij diegene die het onmogelijke mogelijk maakt? Diegene die overal een oplossing voor vindt? Dan zoeken wij jou! 


(Hilversum | 32 - 36 uur per week) 

Aangenaam kennis te maken 

De NOS maakt, als een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland, 24 uur per dag, 7 dagen per week, programma's op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Ons nieuws vind je via NOS.nl, de NOS-app, radio, televisie en de sociale kanalen.

NOS Nieuws bestaat uit verschillende deelredacties als Binnenland, Buitenland, Economie en de Haagse Redactie. Er zijn collega's die 24 uur per dag en 7 dagen per week over het laatste nieuws berichten voor de website en de NOS app. En er zijn programmaredacties als het NOS Jeugdjournaal en NOS Met Het Oog Op Morgen en bereiken NOS op 3 en NOS Stories de jongere doelgroepen.    


Wat je precies gaat doen 

Als producer bij NOS Nieuws sta je middenin en ben je in de kern betrokken bij het nieuwsproces. Van eerste idee tot eindproduct ben je betrokken bij de invulling van nieuwsonderwerpen in binnen -en buitenland.

Je werkt aan al onze uitingen; online, streams, social, televisie, radio en podcasts. Vanzelfsprekend ben jij degene die verantwoordelijk is voor alle facilitaire zaken die nodig zijn op locaties en momenten. We vragen ook je creatieve, gestructureerde en vindingrijke manieren om het journalistieke proces handen en voeten te geven. Je hebt een eigen kijk op de wereld en die neem je hierin mee.

Je bent daadkrachtig en ook flexibel om mee te bewegen in de dynamiek van de dag, die continue veranderd. Je behoudt het overzicht met oog voor detail.

De werkdagen zijn afwisselend en geven energie. Het ene moment ben je bezig om snel en goed beeldmateriaal te vinden van een nieuwsgebeurtenis. En het andere verdiep je je in een land omdat we vanuit daar ook het nieuws verslaan. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je collega’s veilig, snel en met de beste middelen hun werk kunnen doen. Je kent iedereen op de nieuwsvloer, waar alles 24/7 doorgaat. Daar ben je dan ook het meest te vinden en ga je onderdeel uitmaken van een team van 15 enthousiaste producers, maar werk je vooral ook samen met de gehele redactie; van NOS op 3 tot de binnenlandredactie en van het Jeugdjournaal tot de correspondenten in het buitenland.

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.     

Waarom wij hier graag werken

Bevlogenheid
We zijn een hechte club nieuwsfanaten. We zijnbevlogen en dat levert interessante inhoudelijke gesprekken op en maakt dat we nieuwe dingen van elkaar leren.

Professionele en ontspannen sfeer
De sfeer is prettig en ontspannen en we zijn allemaal professionals in ons vak.

We hechten waarde aan kwaliteit
Kwaliteit leveren is voor ons het allerbelangrijkste, want daar ontleent de NOS haar bestaansrecht aan.

Altijd en overal
In onze dagelijkse zoektocht naar nieuws ben je er altijd en overal als eerste bij.

Wat we jou bieden 

 • Een interessante baan bij een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland. Fijne collega’s om mee samen te werken, maar die je ook inspireren. En natuurlijk volop de kans om te laten zien wat je kunt en alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen met opleidingen en trainingen via onze NOS Academie.
 • In eerste instantie een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring kom je bij ons te werken in schaal F/G/H (max € 3.853 tot max € 5.548 obv 36 uur).

 • De NOS kent daarnaast 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarstoeslag en goede arbeidsvoorwaarden zoals een gunstige pensioenregeling.

 • Reiskostentegemoetkoming. Gratis parkeergelegenheid, maar ook goede bereikbaarheid met OV.

 • Ruim 5 weken vakantie.

 • Korting op je sportabonnement.

 • Een goede pensioenregeling.

Wie jij zo ongeveer bent

 • Jij bent in ieder geval iemand die denkt dat alles te regelen is. En die op een gestructureerde manier vorm kan geven aan ideeën, niets is te gek. Ook heb jij een natuurlijke interesse naar de wereld om je heen en nieuws in het bijzonder. Daarnaast vinden we het fijn als je het volgende met je meebrengt;

 • Je kan initiatief tonen en eigen ideeën op een prettige manier overbrengen.
 • Je bent behulpzaam en werkt graag samen, maar kan ook goed zelfstandig aan de slag.
 • Je wilt en kunt flexibel werken in een 24/7 organisatie.
 • Je kan omgaan met tijdsdruk en deadlines.

Dit is een heel lijstje. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar je jezelf wel daarin willen ontwikkelen, laat dan alsnog van je horen! Benoem dit ook in je motivatiebrief. 

Enthousiast geworden?

Heb je interesse in deze functie? Dan maken we graag kennis met je. Reageer uiterlijk 1 oktober 2023. Heb je nog vragen, mail Friso van Kats, Chef Productie NOS Nieuws via Friso.van.kats@nos.nl.

De eerste gesprekken vinden in principe plaats in de week van 10 oktober 2023.  

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.

Een opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.