Onderzoeker Social media

Solliciteer nu

Onderzoeker Social media

‘Ben jij Social Media native met onderzoekservaring?'

Dan is de NOS op zoek naar jou! 


Hilversum I 24 uur per week I cao-contract

Wat ga je doen? 

De nieuwe collega die wij zoeken, gaat diverse onderzoeksvragen op het gebied van sociale media oppakken. Dat doe je door het bereik en de waardering van de NOS op sociale media in kaart te brengen en te duiden. 

Je hebt een beeld van de algemene ontwikkelingen op de belangrijkste sociale media platformen. Op basis van je ervaring kun je de grote lijnen schetsen van bijvoorbeeld You Tube en Instagram en begrijp je wat de rol van de NOS op deze platforms is.

Ook ben je vanuit je interesse op de hoogte van de ins en outs van nieuwe social media platformen. Door je kennis en ervaring met social analysetools ben je in staat om het sentiment over de de NOS van context te voorzien. Je creëert waardevolle informatie en bent in staat om overtuigend strategisch te adviseren op basis van de kennis van en inzichten uit social data. 

Wie wij zijn 

De NOS maakt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, 24 uur per dag, 7 dagen per week, programma’s op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. We brengen dit nieuws via televisie, radio, en online via NOS.nl, de NOS-app, sociale media, smart tv’s en spelcomputers.

De afdeling Marketing & Communicatie is een van de stafafdelingen van de NOS en bestaat uit 4 units: Publieksvoorlichting, Communicatie advies, Onderzoek en beleidsinformatie en Redactie. De unit Onderzoek en beleidsinformatie rapporteert dagelijks over het bereik en de waardering van NOS-uitingen op televisie, radio en online. Ook doet de unit onderzoek om het gedrag en de behoeften van het publiek in kaart te brengen en kennis te (blijven) vergaren over ontwikkelingen in de media. Dit alles met het doel de NOS-uitingen te versterken. 

Wat we bieden

 • 13 betrokken M&C collega’s.

 • Een leuke baan op een makkelijk te bereiken werkplek. De NOS ligt dichtbij treinstation Hilversum Media Park en je parkeert gratis voor de deur.

 • Een contract op basis van 24 uur per week voor 1 jaar. Er bestaat een mogelijkheid voor verlenging.

 • Een salaris tussen €2.600,- en € 3.965,- gebaseerd op een 36-urige werkweek (fulltime) + 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. In verband met een contract voor 24 uur is het salaris naar rato.
 • Een bijdrage in je reiskosten.
 • Een goede pensioenregeling en flinke korting op je sportschoolabonnement.
 • Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen met opleidingen en trainingen via onze NOS Academie.

Waarom wij hier graag werken

Van elkaar leren
De verschillende disciplines op de afdeling Marketing & Communicatie delen veel informatie en daarmee leren we van elkaar. Dat gebeurt in een open en ontspannen sfeer.

Open en positief
De afdeling staat voor iedereen klaar. De grondhouding is positief en met een gezonde kritische blik. We houden een spiegel voor als het moet, bij elkaar en bij anderen.Iedereen communiceert
Bij de NOS is communicatie niet alleen iets van onze afdeling. Iedereen communiceert. Wij helpen anderen het gesprek aan te gaan en actief te luisteren naar ons publiek.

Betrouwbaar
Betrouwbaarheid is erg belangrijk, in al onze communicatie-uitingen. Daar ontleent de NOS immers haar bestaansrecht aan. We houden elkaar hier scherp op.


Wat breng jij

 • Wo opleiding in bijvoorbeeld communicatie of andere sociale wetenschap en ervaring in kwantitatief onderzoek;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de media
 • Ervaring om voor een kritisch publiek op heldere wijze onderzoeksgegevens te presenteren en te duiden;
 • Kennis van analysetools zoals bijvoorbeeld Coosto, Buzzcapture, Hootsuite of Obi4wan;
 • Ervaring op het gebied van communicatie en/of marketing is een plus. 

Kandidaten die bijdragen aan meer diversiteit binnen ons team nodigen we nadrukkelijk uit te solliciteren. 

Enthousiast geworden?

Als het bovenstaande je aanspreekt, solliciteer dan uiterlijk zondag 23 februari 2020. Als je nog vragen hebt, mail dan naar paul.hek@nos.nl 

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 3 maart 2020

Deze vacature is intern en extern opengesteld; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Een test / simulatieopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.