Netwerk beheerder

Solliciteer nu

Netwerk beheerder

Ben jij een ervaren netwerkbeheerder met een passie voor ICT? Wil je werken voor een dynamische nieuwsorganisatie die 24/7 door gaat?


Dan zoeken wij jou!


(Hilversum | 32-36 u | cao contract)

Wie wij zijn 

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers, kijkers en luisteraars. Daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen.

In onze 24/7 nieuwsorganisatie biedt de BackOffice IT-afdeling tweede- en derdelijns IT-ondersteuning voor netwerken, systemen en applicaties. De NOS broadcast-omgeving voor radio, televisie, teletekst en internet wordt beheerd en ontwikkeld door onze afdeling. In het team van 29 collega's staat communicatie en samenwerking centraal en is er ruimte voor groei en ervaring.

Heb jij interesse om het team te versterken als netwerkbeheerder? 


Wat je gaat doen 

Als netwerkbeheerder bij de NOS ben je verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur van een van de belangrijkste nieuwsorganisaties van Nederland. Je hebt de mogelijkheid om te werken met cutting-edge technologieën en ervoor te zorgen dat onze systemen altijd up-to-date en veilig zijn.

Je taken omvatten het beheren, onderhouden en implementeren van uitbreidingen en nieuwe functionaliteiten, evenals de verantwoordelijkheid voor het WiFi-netwerk, de firewalls en de beveiliging van systemen. Samen met drie collega-netwerkbeheerders zorg je voor informatie- en netwerkbeveiliging binnen de NOS.

Waarom wij hier graag werken

- Werk dat ertoe doet -
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. Dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten voor elkaar. Of het nu gaat om de NOS-apps en sites, het journaal op televisie, NOS Stories, NOS op 3, Sport of Teletekst, de NOS is er voor iedereen.  

Bevlogenheid -
Onze bevlogenheid levert interessante inhoudelijke gesprekken op en maakt dat we altijd nieuwe dingen van elkaar leren. 

- Investeren in ontwikkeling -
Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Je krijgt volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en met eigen ideeën aan de slag te gaan.

- Hechte samenwerking -
Wij zijn een hecht team waarbinnen elkaar helpen heel normaal is. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar graag op om te sparren en beter samen te werken.

Wat je brengt

Jij bent een gedreven en proactieve netwerkbeheerder die voortdurend werkt aan het optimaliseren en verbeteren van het netwerk, met goede communicatieve en teamspeler vaardigheden. Daarnaast herken je jezelf in het volgende;

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau

 • 4 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol
 • Ervaring met routingprotocollen OSPF en BGP
 • Ervaring met Fortinet
 • Bekend met Cisco netwerkproducten
 • Kennis en ervaring met project-/procesmatig werken

De NOS is er voor iedereen. Wij zetten ons in voor een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. We streven naar een team dat de diversiteit weerspiegelt van de samenleving waarbinnen we actief zijn en vanuit verschillende perspectieven naar onze producten kijkt. Kandidaten die de diversiteit van ons team vergroten moedigen we aan om te solliciteren.

Wat we bieden

 • Een interessante rol in een dynamische werkomgeving

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.813,- en € 5.180,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G/H van de cao van het omroeppersoneel.
 • 8% vakantietoeslag, een 6% eindejaarsuitkering en toeslag bij het werken in onregelmatige diensten.
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.
 • Korting op je sportschoolabonnement, een bijdrage aan je zorgverzekering en goede pensioenregeling.
 • Ruim vijf weken vakantie.
 • Een aanstelling in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot een vast contract.

Enthousiast geworden?

Als deze functie je aanspreekt en je voldoet aan de eisen, dan maken we graag kennis met je. Stuur je cv en motivatie(brief) via de solliciteerknop in. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Arie Heemskerk, Teamleider BackOffice IT via arie.heemskerk@nos.nl. 

Aan recruiters: wij werven onze kandidaten graag zelf en jullie hulp is daarom niet nodig.

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.