Junior juridisch adviseur – aanbestedingen en contracten

Solliciteer nu

Junior juridisch adviseur – aanbestedingen en contracten

'Ben je een enthousiaste, leergierige jurist en zoek je een zelfstandige adviesrol binnen een mediaorganisatie met maatschappelijke impact?' - Matthijs Linnemann, Hoofd Juridische en Zakelijke diensten NOS


(Hilversum | 24-32 uur per week | cao contract)

Leuk kennis te maken

De NOS maakt, als één van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland, 24 uur per dag, 7 dagen per week, programma's op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. We brengen dit nieuws via televisie, radio en online via nos.nl, de NOS app en sociale media.

Wat je precies gaat doen

Als jurist heb jij een adviserende rol bij het aangaan van contracten met externe leveranciers. Jij adviseert over juridische vraagstukken, formuleert contractafspraken, werkt aan diverse soorten aanbestedingen, voert bijkomende juridisch administratieve taken uit en draagt, samen met onze interne inkoopspecialisten, zorg voor een effectief en rechtmatig inkoopproces. Dit kan zijn op het gebied van het inhuren van televisiefaciliteiten, het aanstellen van een mobiele telefonieprovider of het aanschaffen van een technische installatie. En met jouw actuele kennis en ervaring versterk jij de afdeling Juridische en Zakelijke diensten van de NOS ook op andere terreinen. 

Onze afdeling adviseert de organisatie over onder meer contracten, media- en auteursrecht en privacywetgeving, rechtenexploitatie en sponsorwerving. Soms zien we het resultaat van onze adviezen nog dezelfde avond op televisie.

Wie wij zijn

Het team bestaat uit drie juristen: Matthijs, Soraya en Hadewijch, met ieder een eigen expertise. We zijn een klein, hecht team met een sterke passie voor het vak en verbondenheid met de missie van de NOS. Als het zo uitkomt sta je je collega’s bij, ook in zaken die niet tot jouw eerste verantwoordelijkheid behoren. Wel zo leuk, want hiermee verbreed je je kennis en blijf je op de hoogte wat er juridisch speelt binnen de mediawereld.

Waarom wij hier graag werken 

Bevlogenheid
Onze bevlogenheid levert interessante inhoudelijke gesprekken en maakt dat we altijd nieuwe dingen van elkaar leren. 

Impact maken
Alles wat wij maken heeft de potentie om door miljoenen Nederlanders te worden geconsumeerd. Niks van wat je doet blijft ongezien en de impact kan enorm zijn.

Teamwork
Wij zijn een team van jonge bevlogen collega's en we helpen elkaar graag.

Ontwikkeling
Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Je krijgt volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en met eigen ideeën aan de slag te gaan.

Wie jij zo ongeveer bent

De jurist die we op het oog hebben heeft affiniteit met het onderwerp aanbestedingen en is leergierig. Directe werkervaring is niet persé een must, je mag ons ook overtuigen met jouw enthousiasme en interesse voor dit dynamische vakgebied. Verder ben jij een leuke collega, iemand die deskundig, flexibel en oplossingsgericht is en kan omgaan met werken onder tijdsdruk. Een gedreven professional die zich zaken snel eigen maakt en complexe onderwerpen helder naar de werkvloer kan overbrengen, met name op het gebied van verbintenissen- en aanbestedingsrecht.

Daarnaast helpt het als je het volgende met je meebrengt:

 • Een afgeronde opleiding op hbo of wo niveau (rechten of soortgelijk)
 • Aantoonbare affiniteit met en/of kennis van aanbestedingsrecht.
 • Werk of stage ervaring in een bedrijfsjuridische omgeving.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Een constructieve en pragmatische instelling en een sterke gedrevenheid om het gewenste resultaat te bereiken.

Ben jij deze persoon, kom dan ons team versterken!

Dit is een heel lijstje. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar je jezelf wel in deze rol bij de NOS zien werken, laat dan toch van je horen! Benoem dit ook in je motivatiebrief.

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.   

Wat we bieden

 • Een interessante werkomgeving in een mediaorganisatie met maatschappelijke impact.

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.118,- en € 5.742,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G/H van de cao van het omroeppersoneel. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag + 6% eindejaarsuitkering.
 • Alle ruimte om te leren en je breed te ontwikkelen via onze NOS Academie.
 • Korting op je sportschoolabonnement, een bijdrage aan je zorgverzekering en goede pensioenregeling.
 • Een laptop.
 • Reiskostentegemoetkoming. Er is een parkeerplek en het treinstation is vlakbij.

Enthousiast geworden?

Herken jij je in deze omschrijving en wil je als Junior Jurist bij ons aan de slag? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer zo snel mogelijk, dan hoor  je ook weer snel van ons. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Matthijs Linnemann (hoofd Juridische Zaken)  matthijs.linnemann@nos.nl.

Alleen sollicitaties die via de solliciteer knop bij ons binnenkomen, nemen we in behandeling.

Aan recruiters; wij werken niet samen met externe werving- en selectiebureau's.