Android Engineer

Solliciteer nu

Android Engineer

Sluit je aan bij ons multidisciplinair scrumteam en werk samen met andere top engineers aan de #1 nieuws-app van Nederland!


(Hilversum & remote | 32-36 upw | cao I max. € 4.755,-)

Leuk kennis te maken

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers via NOS en onze NOS-apps. Daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen.

Als Android Engineer kom je terecht bij NOS Digitale Media. Dit is dé afdeling binnen de NOS waar we werken aan onze websites en apps. Alles gebeurt geheel in eigen beheer, ook de backend.

Waar je precies terecht komt

Je werkt in een multifunctioneel scrum team van zes software engineers waarvan twee de focus hebben op Android, twee op iOS en twee op web. Van de Android engineers kan jij er dus één worden. Het team is verantwoordelijk voor de NOS Android app (incl. Android TV apps). 

Je werkt in het team nauw samen met de product owner en designers aan het realiseren van nieuwe componenten en het verbeteren hiervan. Tijdens deze samenwerking bepalen we met elkaar hoe we deze producten van de NOS vorm geven (technisch en visueel). 

Daarnaast maak je onderdeel uit van het Android chapter, dat bestaat uit vijf andere Android engineers. 

Binnen het chapter worden Android gerelateerde zaken besproken die teamoverstijgend zijn en vindt kennisdeling plaats. Dit zorgt ervoor dat alle Android engineers op de hoogte blijven en is dit de plek waar je (ook) terecht kan met expertise specifieke vragen.

Spreken deze dingen je aan, kom dan ons team versterken!

Wat we jou bieden

Waarom zou je voor de NOS kiezen? Omdat wij een inspirerende werkplek zijn, waar jouw bijdrage het verschil maakt. 

Er hangt een collegiale en professionele sfeer, het werk is interessant, maatschappelijk relevant en ook nog eens erg leuk!


Dit is wat je verder van ons kunt verwachten:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.120,- en € 4.755,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G van onze cao.* Inschaling hangt af van je ervaring;
 • daarbovenop ontvang je 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een jaarlijkse periodieke groei;

 • een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie deze te verlengen naar onbepaalde tijd, als het jou en ons bevalt;

 • een goede pensioenregeling, een bijdrage in je zorgverzekering, fikse korting op je sportschool abonnement en op de streamingsdienst NLZIET;

 • een bijdrage in je reiskosten. Een treinstation op loopafstand en een gratis parkeerplek voor de deur;

 • hardware en OS naar keuze;

 • ruim 5 weken vakantie;
 • alle ruimte om je talenten verder te ontplooien! Onze eigen NOS Academie biedt trainingen die je verder brengen in jouw carrière.
 • Personal Time: tijd om te werken aan een eigen project.

* link naar de cao voor het Omroeppersoneel vind je onderaan.

Bij de NOS willen we in zowel onze berichtgeving als in ons personeelsbestand een afspiegeling van de samenleving zijn. Draag jij hier aan bij? Dan willen we graag dat je bij ons komt werken.

Waarom wij hier graag werken

- Werk dat ertoe doet -
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. Dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten voor elkaar. Of het nu gaat om de NOS-app, Teletekst of de Jeugdjournaal-app, jouw werk is van én voor iedereen.  

- Voorop bij journalistieke innovaties -
Door de nauwe samenwerking met onze redacties creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn. Hierbij krijgen wij veel vrijheid om met nieuwe technieken te experimenteren.

- Investeren in ontwikkeling -
We bieden veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Zo kan je een opleiding volgen, conferenties of meetups bezoeken die jou inspireren én is een deel van je werktijd gereserveerd voor Personal Time. Hierin krijg je de ruimte om te werken aan een eigen project

- Hechte samenwerking -
Wij zijn een hecht team van bevlogen engineers waarbinnen elkaar helpen heel normaal is. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar graag op voor een borrel of kop koffie.

Wat ons op dit moment bezig houdt

Team Discovery heeft als doel de gebruiker te leiden naar gewilde nieuws-content. Heeft de gebruiker een vraag of een nieuwsbehoefte? Wij zorgen ervoor dat de gebruiker op de juiste plek komt. 

We zijn onlangs overgestapt van platform-teams naar autonome multidisciplinaire teams. We zijn druk bezig om de codebase op orde te brengen en deze hierop aan te sluiten.

Het komende jaar gaat ons team zich concentreren op de Sportzomer! Wij gaan ervoor zorgen dat gebruikers zo gemakkelijk en intuïtief mogelijk up to date blijven van alle sportontwikkelingen. Begint een voetbalwedstrijd van Oranje, of begint je favoriete olympisch onderdeel? Wij zorgen ervoor dat de gebruiker direct bij zijn favorieten nieuws-content komt.

Ons team

NOS Digitale Media is innovatief. We maken toonaangevende sites en apps. Elke dag. Voor een groot publiek. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 35 bevlogen professionals: backend- en frontend-engineers, iOS- en Android-engineer, UX-designers, visual designers, product owners en data specialisten.

Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

Onze tech stack en tools

Android Jetpack

Android Studio

Bitrise

Confluence

Firebase

Jira

Figma

Kotlin Multiplatform

Wat je meebrengt 

 • Je hebt enkele jaren ervaring opgedaan met het maken van Android-apps in Java / Kotlin.
 • Je verdiept je graag in nieuwe technieken, vindt het leuk je horizon te verbreden en collega’s te inspireren met de kennis die je in huis hebt.
 • Je werkt graag samen in, en met het team om tot de beste resultaten te komen.
 • Je vind het leuk om initiatief te nemen en weet hoe je anderen mee kan krijgen.
 • Je bent resultaatgericht en weet hoofdzaak van bijzaak te scheiden.

Dit is een hele lijst. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar wil je jezelf daarin ontwikkelen, laat dan toch van je horen! 

Wij vinden het belangrijk dat ons team divers is samengesteld en vragen kandidaten die hieraan bijdragen, nadrukkelijk te solliciteren.

Hebben we het over jou? Reageer!

Zin om bij ons aan de slag te gaan als Android engineer? Dan maken we graag kennis met je. Reageer via de solliciteerknop, beantwoord onze vragen en upload je cv. Reageer je nu, dan krijg je z.s.m. een antwoord van ons. Wacht dus niet te lang!

Als je solliciteert en we vinden dat je een goed verhaal hebt, dan gaan we graag met je in gesprek. Er staan twee sollicitatiegesprekken en een aanbodgesprek gepland. Ons doel is om dit traject leuk, snel én efficiënt te laten verlopen 🚀.

Please note that for this position proficiency in Dutch at a professional level and current residency in The Netherlands are required. 

Aan recruiters: wij werven onze kandidaten graag zelf en jullie hulp is daarom niet nodig.

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.