iOS Developer

Solliciteer nu

Hallo iOS Developer

Ben jij een creatieve, enthousiaste iOS developer die samen met een zelfstandig team wil werken aan de grootste nieuwsapp van Nederland?


Dan heeft NOS Digitale Media een plek voor jou!


(Hilversum/remote  | 32-36 u | cao contract)

Wie wij zijn 

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers via NOS.nl en onze NOS-apps. Daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen.

Wat wij doen 

Als iOS developer kom je terecht bij NOS Digitale Media. Dit is dé afdeling binnen de NOS waar we werken aan onze website en apps. Alles gebeurt geheel in eigen beheer, ook de backend.

Je werkt in een scrum team en bent verantwoordelijk voor de NOS app (incl. Apple Watch & AppleTV apps), de Jeugdjournaal app en Teletekst app. Daarnaast werk je nauw samen met de Product Owner bij het uitwerken van de roadmap van de verschillende NOS-apps.

Ook experimenteren we in het NOS Lab met nieuwe technieken, platforms en vertelvormen voor de gebruiker van de toekomst. Kom jij het team van NOS Digitale Media versterken?

Waarom wij hier graag werken

- Werk dat ertoe doet -
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. Dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten voor elkaar. Of het nu gaat om de NOS-app, Teletekst of de Jeugdjournaal-app, jouw werk is van én voor iedereen.  

- Voorop bij journalistieke innovaties -
Door de nauwe samenwerking met onze redacties creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn. Hierbij krijgen wij veel vrijheid om met nieuwe technieken te experimenteren.

- Investeren in ontwikkeling -
We bieden veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Zo kan je een opleiding volgen, conferenties of meetups bezoeken die jou inspireren én is een deel van je werktijd gereserveerd voor Personal Time. Hierin krijg je de ruimte om te werken aan een eigen project.

- Hechte samenwerking -
Wij zijn een hecht team van bevlogen developers waarbinnen elkaar helpen heel normaal is. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar graag op voor een borrel, online pubquiz of kop koffie.

Wat je brengt

 • Je hebt enkele jaren ervaring opgedaan met het programmeren van iOS apps
 • Je kunt aantonen dat je hbo of wo werk- en denkniveau hebt, kwaliteit belangrijk vindt en technisch talent bezit. Een diploma van een IT opleiding vinden we niet het belangrijkst
 • Je bent communicatief vaardig, wat voor ons betekent dat je communicatie verder gaat dan Slack. Je spreekt je makkelijk uit naar anderen, geeft graag feedback en kan dit ook goed ontvangen
 • Je leert gemakkelijk en snel, brengt het geleerde in praktijk en je vindt het leuk om nieuwe kennis met anderen te delen. Je wilt blijven groeien en bent actief bezig met je persoonlijke en technische ontwikkeling
 • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal goed en kan in een Nederlands sprekende werkomgeving je draai vinden

Wat ons op dit moment bezig houdt

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het redesign van de NOS-app. Vooral de nieuwe iPad-versie is een stuk overzichtelijker geworden.

We streven ernaar om functionele en technische verbeteringen altijd hand in hand te laten gaan. Bij het implementeren van het redesign van de NOS-app hebben we delen van de app gemoderniseerd. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van Compositional Layout, View Models en UI Snapshot tests. Dankzij onze nieuwe opzet hebben we een groot deel van dit werk ook weer kunnen gebruiken om de pagina’s voor de Olympische Winterspelen van 2022 te bouwen.

Aankomend jaar gaan we het redesign van de app afronden (onder andere het liveblog), en gaan we een grote nieuwe feature bouwen om nog meer gebruikers aan te kunnen spreken. Verder willen we onze Cocoapods migreren naar Swift Package Manager, en willen we nieuwe stappen maken met SwiftUI, Combine en Swift Concurrency. Daarnaast werken we continu aan kleinere nieuwe features, verbeteringen en bugfixes voor onze apps.  

Ons team

NOS Digitale Media is innovatief. We maken toonaangevende sites en apps. Elke dag. Voor een groot publiek. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 28 bevlogen professionals: backend- en frontend-developers, iOS- en Android-developers, UX-designers, visual designers, productowners en data specialisten

Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

De NOS is er voor iedereen. Wij zetten ons in voor een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. We streven naar een team dat de diversiteit weerspiegelt van de samenleving waarbinnen we actief zijn en vanuit verschillende perspectieven naar onze producten kijkt. Kandidaten die de diversiteit van ons team vergroten moedigen we aan om te solliciteren.

Wat we bieden

 • Een marktconform brutosalaris tussen €2.813 en €4.291 bij een 36-urige werkweek. Dit is conform schaal G van de cao van het omroeppersoneel. Inschaling hangt af van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.

 • Personal Time: tijd om te werken aan een eigen project.

 • Ruim vijf weken vakantie.

 • Een goede pensioenregeling en een bijdrage aan je zorgverzekering.

 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om remote te werken. 

Enthousiast geworden?

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Dan maken we graag kennis met je!  Reageer via de solliciteer-knop, beantwoord onze vragen en upload je cv. Kandidaten die eerder reageren en die we interessant vinden, zullen we direct uitnodigen om met ons in gesprek te gaan. Wacht dus niet te lang! 

Wat kan je verwachten? 

Als je solliciteert en we vinden dat je een goed verhaal hebt, gaan we graag met je in gesprek. Er staan in totaal drie gesprekken gepland:

Het eerste gesprek is een kennismaking met onze Team Lead en een iOS developer.

Het tweede is een online technisch peer-to-peer gesprek met twee iOS developers.

Verlopen deze gesprekken voor ons allebei positief, dan nodigen we je uit voor een ontmoeting met collega's bij de NOS en het arbeidsvoorwaardengesprek. Je hebt dan ook een kennismakingsgesprek met het hoofd van de afdeling. Ons doel is om het traject leuk, snel én efficiënt te laten verlopen.

Aan recruiters: wij werven onze kandidaten graag zelf en jullie hulp is daarom niet nodig.