HR Stagiair

Solliciteer nu

HR Stagiair

"Wil jij ervaring opdoen bij een grote, bekende mediaorganisatie met maatschappelijke impact en het HR-vak leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!"


(Vanaf augustus/september 2023 | 5+ maanden | 32-36 uur | Hilversum)

De HR-afdeling van de NOS is vanaf augustus/september 2023 op zoek naar een enthousiaste meewerk-stagiair HR voor een periode van minimaal 5 maanden.

Wie wij zijn

Bij de NOS is geen enkele dag hetzelfde en dat geldt ook voor de HR-afdeling. Wij zijn een betrokken HR-team van 15 collega’s bestaande uit een manager, 5 HR-adviseurs, 4 HR-medewerkers administratie, een recruiter, een talentscout en 3 collega’s bij de NOS Academie.

Ons team werkt nauw samen, we delen graag onze kennis en informatie en zijn enorm betrokken bij de mensen en hun ontwikkeling binnen de organisatie. 

De HR-afdeling is constant bezig met ontwikkelen. Hieronder valt het aanbieden van trainingen en begeleiding aan medewerkers zoals bij de NOS Academie gebeurt, maar ook het ontwikkelen van onze eigen afdeling.

Jouw stage bij de NOS

Onder begeleiding van één van de HR-adviseurs en een collega van de afdeling administratie ga jij een stageperiode in waar je de ins en outs van het HR-vak leert kennen. Bij de NOS vinden wij (zelf)ontwikkeling erg belangrijk en willen wij dat jij jouw stage zoveel mogelijk zelf kan vormgeven.

Tijdens je stage heb je de mogelijkheid om met veel verschillende aspecten van het HR-vakgebied in aanraking te komen; denk aan onderzoek, advies en administratie. We vinden het belangrijk dat jij zoveel mogelijk uit jouw stage kan halen en dat jij aangeeft wat jij nog wil leren binnen het HR-vak. Op basis van jouw interesse kan er samen worden bedacht welke taken en opdrachten je kan oppakken gedurende de stageperiode. Daarnaast blijft er ruimte om bij te springen bij interessante projecten en thema's die voorbij komen.

''Mijn ervaring bij de NOS is zeer positief! Iedere dag ga ik met veel plezier naar het werk toe. Ik heb hele fijne, spontane en behulpzame collega's, bij wie ik altijd terecht kan en ik krijg de ruimte om mijn stage een eigen invulling te geven. Elke stagedag is anders en dat waardeer ik enorm, omdat ik houd van de afwisseling (in taken) en hierdoor veel verschillende aspecten van het HR-vakgebied tegen kom en leer.'' – Amy Hoffmann, HR-stagiair | Derdejaars HRM-student, Hogeschool Windesheim Zwolle, 2023.

Waarom wij hier graag werken

Werk dat ertoe doet
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. De HR-afdeling levert daar achter de schermen een bijdrage aan. En dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten voor elkaar. 

Teamwork
Wij zijn een team van professionals in ons vak en wij werken hecht met elkaar samen. Bij ons is het vanzelfsprekend om elkaar te helpen, vragen te stellen en elkaars mening te respecteren.

Ontwikkeling
De NOS is een voorstander van (zelf)ontwikkeling. Je krijgt tijdens jouw stage dan ook alle mogelijkheden om elke dag iets nieuws te leren en meer uit jezelf te halen en jouw stageplek. Met aandacht voor werkzaamheden en thema's die jou aanspreken.

Jarenlange ervaring in ons vakgebied 
Je komt terecht in een professionele HR-omgeving waar we ons vak blijven ontwikkelen en vernieuwen. 


Wat je gaat doen

  • HR-advies over ziekteverzuim, diversiteit en inclusie, arbeidsvoorwaarden, vitaliteit, onboarding, loopbaanmanagement, arbeidsmarktcommunicatie etc;
  • De afhandelingen van HR-vragen via telefoon en e-mail;
  • De verwerking van personeelsmutaties in ons HR-systeem;
  • Het opstellen, verlengen en beëindigen van arbeidscontracten;
  • Het ondersteunen bij vacatures en verwelkomen van sollicitanten;
  • Het werving- en selectieproces van A-Z voor de nieuwe stagiaire (vacature opstellen, selecteren, sollicitatiegesprekken voeren, etc.);

  • Aansluiten bij lopende projecten voor de NOS;

Tijdens je stage krijg je ook ruimte om te werken aan opdrachten voor je opleiding. 

Wie jij bent

Jij bent een derde- of vierdejaars leergierige hbo- of wo-student die een veelzijdige meewerkstage zoekt (geen afstudeerstage). Je studierichting is bijvoorbeeld HRM, bedrijfskunde, rechten of psychologie. Wij zien graag dat je zelfstandig en secuur werkt, zelf met ideeën komt en servicegericht en collegiaal bent. Je trekt makkelijk aan de bel als je iets niet weet, je vindt het leuk om samen te werken en je hebt er plezier in om nieuwe dingen te leren. Integriteit is heel belangrijk, want we gaan met vertrouwelijke personeelsinformatie om. Verder zijn je communicatieve vaardigheden goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij vinden het belangrijk dat ons team divers is samengesteld en oog heeft voor de verschillende kanten van mens en organisatie. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan de diversiteit van ons bedrijf, dan nodigen we je van harte uit te reageren. 

Wat we bieden

Je krijgt twee stagebegeleiders die je intensief begeleiden en stimuleren om zoveel mogelijk uit je stage te halen. Ook ontvang je een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand (op basis van 36 uur). 

Enthousiast geworden?

Ben je op zoek naar een stage die start in augustus/september 2023 voor minimaal 5 maanden en is dit voor jou de perfecte stageplek, dan leren we je graag beter kennen! Solliciteren kan tot en met woensdag 31 mei 2023. 

Het kennismakingsgesprek met je mogelijke toekomstige stagebegeleider, Liesbeth Schakel (Teamleider HR-administratie), Gizem Besorak (HR-adviseur) en de huidige HR-stagiair Amy Hoffmann zal plaatsvinden op dinsdag 13 juni bij de NOS. 

Mocht je nog vragen hebben, bel ons dan op 035-6773522 of stuur een e-mail naar personeel.organisatie@nos.nl.

Alleen sollicitaties die via onderstaande solliciteer knop bij ons binnenkomen, nemen we in behandeling.