Frontend Developer

Solliciteer nu

Frontend Developer

Wil jij meebouwen aan het belangrijkste systeem binnen de NOS? Dan heeft het BackOffice IT team plek voor jou!


(Hilversum & remote | 32-36 uur | cao contract)

Wie wij zijn

De NOS is het grootste nieuwsplatform van Nederland met dagelijks miljoenen gebruikers via NOS.nl en onze NOS-apps. De NOS staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Altijd en overal. 
 

Wat wij doen

Om het laatste, complete nieuws via zo veel mogelijk platformen aan Nederland te leveren is er een snel, complex en betrouwbaar systeem nodig. Dit redactiesysteem heet iNOS en hebben wij zelf in-huis ontwikkeld. Met iNOS maken onze journalisten het nieuws. Ze kunnen in iNOS artikelen publiceren op onze sites en apps, beeld en geluid opslaan, bewerken, de autocue voor de uitzendingen maken en veel meer.

Alle informatie voor onze uitzendingen, de apps en socials komt in iNOS terecht. Denk aan het nieuws, de verkiezingen, maar ook de Olympische Spelen en het WK voetbal bijvoorbeeld. Dit is dus hét belangrijkste systeem voor de NOS-redacties in Hilversum, Den Haag, op locatie én ook voor een groeiend aantal omroepen.

De gebruikers van iNOS zijn je collega’s, dat kunnen journalisten zijn, maar ook andere collega's en developers. Je werkt nauw samen met ze en stemt af met hun gebruikerservaring. Alles wat jij ontwikkelt heeft impact op hun werk. Daarnaast hou je je ook bezig met nieuwe technieken onderzoeken, features bouwen, bugs fixen en meer.

Wat ons verder op dit moment bezighoudt is de migratie van Backbone naar React en het renoveren van .NET-services.

Als Frontend/Full Stack Developer bij de NOS heb jij de ruimte om je verder te ontwikkelen, in de breedste zin. Of dat nu is richting het specialiseren in de frontend of backend, het begeleiden van een trainee-developer of juist het leren van nieuwe technieken. Wij vinden het belangrijk dat onze collega’s zich blijven ontwikkelen en dat we vooroplopen met broadcast & IT-innovaties. 

Waarom wij hier graag werken

Spil in de organisatie
Onze afdeling zorgt voor de continuïteit van de hele organisatie. We vormen een belangrijke schakel in het productieproces en werken met de nieuwste technieken.


Elke dag is uitdagend 
Door de mate van complexiteit in combinatie met snelheid en het hoge volume is het werk nooit saai. We houden van deze inhoudelijke uitdaging!


Betrokken team met leuke collega's
We werken graag in dit team en waarderen elkaar. We werken op een professionele manier samen. De sfeer is prettig en ontspannen.


Je hoeft niet uit te leggen waar je werkt
Iedereen kent de NOS. Vrienden komen met suggesties of zijn nieuwsgierig naar aan welke technische innovaties je werkt.

Ons team

Het BackOffice IT team is een leuk en dynamisch team binnen de NOS. We zijn met zo’n 7 Full Stack Developers onderdeel van een hecht team met nog 20 collega's die in andere vakgebieden werken. Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor de grootste onafhankelijke nieuwsorganisatie van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap. We werken graag samen en zoeken bijvoorbeeld vaak met peer-programming samen naar oplossingen. Ook buiten ons werk zoeken we elkaar op met een potje tafeltennis of padellen.

De NOS is er voor iedereen. Wij zetten ons in voor een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. We streven naar een team dat de diversiteit weerspiegelt van de samenleving waarbinnen we actief zijn en vanuit verschillende perspectieven naar onze producten kijkt. Kandidaten die hieraan willen bijdragen moedigen we aan om te solliciteren.

Onze techstack en tools:

Wat hebben we te bieden?

 • Een state-of-the-art werkomgeving met leuke collega’s om mee samen te werken.

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.813,- en € 5.180,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G/H van de cao van het omroeppersoneel. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag + 6% eindejaarsuitkering.
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.
 • Korting op je sportschoolabonnement, een bijdrage aan je zorgverzekering en goede pensioenregeling.
 • Ruim vijf weken vakantie.
 • Reiskostentegemoetkoming. Parkeerplek en dicht bij een treinstation.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om zowel op kantoor als thuis te werken.
 • Hardware en OS naar keuze

Wat we van je vragen

 • Je bent een developer met een aantal jaren soortgelijke werkervaring.

 • Je hebt kennis en ervaring van Frontend/Full Stack development. Bij voorkeur heb je gewerkt met PHP en React, maar mocht je andere kennis en ervaring meebrengen vinden we dat ook goed. We geloven erin dat een goede engineer een nieuwe programmeertaal goed oppikt.
 • Naast het bouwen kan/wil je hetgeen je gebouwd hebt, zelf in de lucht houden en blijven verbeteren.
 • Je verdiept je graag in nieuwe technieken, vindt het leuk je horizon te verbreden en collega’s te inspireren met de kennis die je in huis hebt.
 • Je vindt het leuk om mee te denken over softwarearchitectuur.
 • Je beheert de Nederlandse taal in spraak en schrift en kan werken in een Nederlands sprekende werkomgeving.

Enthousiast geworden?

Zin om bij ons aan de slag te gaan als Frontend/Full Stack Developer? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteer via onderstaande button, upload je cv en motivatie en beantwoord een aantal vragen. Reageer je nu, dan krijg je z.s.m. een antwoord van ons.

Als je solliciteert en we vinden dat je goed in het team past, gaan we graag met je in gesprek. Er staan dan twee sollicitatiegesprekken en een aanbodgesprek gepland. Ons doel is om dit traject leuk, snel én efficiënt te laten verlopen. 


Alleen online sollicitaties nemen we in behandeling. Wij werven onze kandidaten graag zelf en werken niet met externe recruiters voor het invullen van deze vacature.