Ervaren redacteur Economie

Solliciteer nu

Ervaren redacteur Economie


(Hilversum | 32-36 uur per week | cao | max. € 4.757,-)

Krapte op de woningmarkt, een verstopt stroomnetwerk en ontwikkelingen rond AI, zomaar een paar van de grote thema's in het nieuws waar de economieredactie zich dagelijks mee bezig houdt.

Leuk kennis te maken

Als er ergens op de wereld iets gebeurt, dan is de NOS erbij. Nieuws, Sport en Evenementen. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor iedereen beschikbaar op alle denkbare platforms: van televisie tot Instagram, van YouTube tot radio, van teletekst tot Facebook, van NOS.nl en de NOS-app tot X, Instagram en TikTok.

Wat je gaat doen

Je werkt op de economieredactie van NOS Nieuws. Daar maak je met een team van ruim 20 collega’s nieuwsverhalen voor het NOS Journaal, Radio 1, de site & app, Teletekst en sociale kanalen. Je werkplek is midden op de nieuwsvloer van de NOS, waar het nieuws 24/7 doorgaat. Jouw werk bereikt een miljoenenpubliek.  

Je werk als redacteur is heel afwisselend. De ene dag stuur je ’s ochtends al een verslaggever op pad, terwijl je nog doorbelt op zoek naar sprekers voor de radio.

De volgende dag stel je vervolgvragen bij het nieuws en duik je in de cijfers tot je precies weet hoe iets zit. Daar schrijf je een artikel over of maak je samen met een vormgever een animatie van. Op weer een andere dag schrijf en monteer je items voor de verschillende Journaals op televisie. 

We werken veel samen op de redactie in Hilversum, maar we maken ook graag ruimte voor redacteuren om de deur uit te gaan voor verhalen, persbijeenkomsten en achtergrondgesprekken. Ons werk is opgedeeld in wisselende diensten tussen 07.00 en 0.00. In de weekenden en op feestdagen hebben we bereikbaarheidsdiensten waarin iedereen rouleert.  

Als redacteur ben je breed inzetbaar om te werken aan alle mogelijke economische nieuwsonderwerpen. Daarnaast volg je een of meer inhoudelijke dossiers waarin je expertise en contacten opbouwt.

Je bruist van de ideeën en houdt ervan complexe verhalen uit te zoeken en te vertalen naar een groot publiek.  

Kom jij de NOS economieredactie versterken? 

Wat we jou bieden

Waarom zou je kiezen voor een carriere bij de NOS? Omdat wij niet alleen (sport)nieuws brengen, maar ook een inspirerende werkplek zijn waar jouw bijdrage het verschil maakt. 

Werken bij de NOS is interessant, maatschappelijk relevant én erg leuk!

Dit is wat je verder van ons kunt verwachten:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.118,- en € 4.757,-. Dit is conform schaal G van onze cao*. Inschaling hangt af van je ervaring;

 • daarbovenop ontvang je 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een jaarlijkse periodieke groei;

 • een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie deze te verlengen naar onbepaalde tijd, als het jou en ons bevalt;

 • een goede pensioenregeling, €30,- bruto bijdrage aan je zorgverzekering, fikse korting op je sportschoolabonnement en op de streamingsdienst NLZIET;

 • ruim 5 weken vakantie;

 • een bijdrage in je reiskosten. Een treinstation op loopafstand en een gratis parkeerplek voor de deur;

 • alle ruimte om je talenten verder te ontplooien! Onze eigen NOS Academie biedt trainingen die jou beter maken in jouw vak en je verder brengen in jouw carrière. Daarnaast ontvang je een persoonlijk loopbaanbudget.

Bij de NOS willen we in zowel onze berichtgeving als in ons personeelsbestand een afspiegeling van de samenleving zijn. Draag jij hier aan bij? Dan willen we graag dat je bij ons komt werken.

* link naar de cao voor het Omroeppersoneel vind je onderaan.

Wat breng je mee

 • Minimaal hbo journalistiek werk- en denkniveau

 • Enkele jaren ervaring in de financieel-economische journalistiek; als je een inhoudelijk dossier hebt gevolgd worden we daar heel blij van

 • Idealiter heb je ervaring met werken voor tv, radio én online, maar als je een van die media niet beheerst, kun je bij ons bijleren op dat vlak 

 • Ervaring met monteren in AVID is een pre 

 • Een ondernemende, constructieve houding 

 • Een brede blik en netwerk in alle geledingen van de maatschappij, je bedenkt onderwerpen die recht doen aan de diversiteit van de samenleving. 

 We beseffen dat we veel vragen met deze eisen. Mocht je niet beschikken over ervaring op een van bovenstaande punten, dan nodigen we je van harte uit om toch te reageren.

Hebben we het over jou? Reageer!

Herken jij je in deze vacature en wil je graag bij ons aan de slag als redacteur Economie? Solliciteer dan via de solliciteerknop en inspireer ons met je cv en motivatie.

Solliciteren kan tot en met 28 juli 2024.
De gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van augustus - mocht je dan op vakantie zijn, dan zoeken we naar een oplossing-.  

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin Husslage, chef NOS Economie (karin.husslage@nos.nl).

Reageer alsjeblieft via onderstaande solliciteerknop. Anders kunnen we je sollicitatie helaas niet in behandeling nemen.

Deze vacature is intern en extern opengesteld; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.