Eindredacteur NOS op 3

Solliciteer nu

Eindredacteur NOS op 3

NOS op 3 zoekt een creatieve storyteller en nieuwsmaker die aanvoerder is van onze multidisciplinaire redactie. 


(Hilversum | 32-36 uur per week | cao contract) 

Aangenaam kennis te maken

De NOS is een van de grootste journalistieke nieuwsorganisaties van Nederland. Een van de nieuwsredacties is NOS op 3. Wij zijn ervan overtuigd dat, als het om online journalistiek gaat, dit een van de meest uitdagende plekken is om te werken. Er is ruimte voor experiment, creativiteit en eigen ideeën. We laten ons niet (ver)leiden door de waan van de dag. Met explainers, podcasts en interactieve producties zorgen we ervoor dat onze doelgroep het nieuws beter kan volgen.

Met eigen nieuwsverhalen bieden we inzicht in werelden die onze doelgroep (18-35) aangaan en boeien. In de gesprekken die we met kandidaten voor deze vacature voeren, staan voor een belangrijk deel deze verhalen centraal.

Dagelijks werken zo'n vijftien mensen aan de nieuwsverhalen voor NOS op 3. Een betrokken team van journalisten, ontwerpers, developers én jij, eindredacteur en dus aanvoerder van dit team. Je versterkt het eindredactieteam met je enthousiasme en ervaring in nieuws en geeft leiding op een inspirerende, open en onbevangen manier.

Wat je precies gaat doen

Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor onze verhalen en samen met twee andere collega-eindredacteuren geef je leiding aan teams die werken aan verschillende online (video-)producties. Jij bent aanjager: je selecteert, initieert, stimuleert en weet wat een onderwerp urgent en relevant maakt. Je weet wat er nodig is om nieuws te maken en neemt de redactie daarin mee.

Je leidt redactievergaderingen, evaluaties en overlegt met collega’s buiten de NOS op 3-redactie over journalistieke samenwerking. Je kunt schakelen tussen kleine en grote verhalen, waarbij jij het hele journalistieke proces begeleidt. Daarnaast ben je in staat om een groter project inhoudelijk en met duidelijke deadlines te leiden. Naast je eindredactiewerk krijg je ook de kans zelf journalistieke verhalen te maken.

Met jouw frisse blik én ervaring zie je waar kansen liggen en heb je ideeën over hoe daar te komen. Je bent iemand die voorop durft te lopen en eigen keuzes maakt. Jouw energie, creativiteit en enthousiasme inspireren en je brengt anderen in beweging.

Natuurlijk zorg je ervoor dat alle producties de kwaliteit hebben die bij de NOS hoort en de toon, taal en vorm die passen bij NOS op 3. 

Waarom teamleden hier graag werken 

Betrokkenheid
Die betrokkenheid en bevlogenheid levert interessante inhoudelijke gesprekken op. Iedereen, van stagiair tot ontwerper kan pitchen wat hem of haar opvalt en dat maakt dat we vaak kennismaken met nieuwe werelden en van elkaar blijven leren.

We hechten waarde aan kwaliteit
Kwaliteit leveren is voor ons het allerbelangrijkste. Daar ontleent de NOS haar bestaansrecht aan. Bovendien: onze grote online communities, op TikTok, Insta en YouTube, houden ons messcherp.

Teamwork

Wij zijn een team van jonge collega's en we helpen elkaar graag. Daarbij maakt het niet uit wie welke rol heeft.

Ontwikkeling

Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Je krijgt volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en met eigen ideeën aan de slag te gaan.Wie jij zo ongeveer bent

Het allerbelangrijkste vinden we dat je bevlogen en gedreven bent. Iemand die met hoofd en hart mooie journalistieke producties wil maken, met oog voor de talenten en behoeftes in het team dat je aanstuurt.

Verder vragen we van je:

 • een aantal jaren journalistieke (online) ervaring;
 • ervaring met nieuwsjournalistiek;
 • een uitgebreid (online) netwerk;
 • gevoel voor hoe je een verhaal visueel maakt;
 • ervaring met onderzoeksjournalistiek is een pre.

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Wat we jou bieden

 • De mogelijkheid een belangrijke rol te spelen in een jong, enthousiast en multi-disciplinair team.

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • De kans om jouw journalistieke visie te delen met de NOS en daar vorm aan te geven. 
 • Een contract van 32 - 36 uur per week voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. 
 • Een salaris in salarisschaal H van minimaal €3.528,- en maximaal €5.548,- bruto per maand bij 36 uur (conform cao van het omroeppersoneel) plus 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Korting op je sportabonnement.
 • Ruim 5 weken vakantie.
 • Reiskostentegemoetkoming. Gratis parkeergelegenheid, maar ook goede bereikbaarheid met OV.
 • Ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie met een jaarlijks persoonlijk loopbaanbudget dat je vrij mag besteden.  

Hebben we het over jou? Reageer! 

Herken jij je in deze omschrijving en wil je bij ons aan de slag? Solliciteer dan zo snel mogelijk. Geschikte kandidaten nodigen we direct uit. Beantwoord een aantal vragen en stuur je motivatie en CV naar ons.

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Stel ze aan Jurjen IJsseldijk, chef van NOS op 3 en NOS Stories via jurjen.ijsseldijk@nos.nl.