DevOps Engineer

Solliciteer nu

DevOps Engineer

Ben jij een enthousiaste DevOps Engineer die aan het #1 nieuwsplatform van Nederland wil werken?

Dan heeft NOS Digitale Media een plek voor jou!


(Hilversum / remote | 32-36 u | cao contract)

Wie wij zijn 

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers via NOS.nl en onze NOS-apps, daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen. 

Als DevOps Engineer kom je terecht bij NOS Digitale Media. Dit is dé afdeling binnen de NOS waar we werken aan onze websites en apps. Alles gebeurt geheel in eigen beheer, ook de backend.

Wat je gaat doen

Als DevOps Engineer werk je mee in het backend-team van de NOS. Dit team telt vijf collega's en zorgt voor de continuïteit en hoge beschikbaarheid van ons platform. 

 • Je bent verantwoordelijk voor de opzet, beheer en security van onze Cloud services o.a. in AWS en GCP.
 • Je bent verantwoordelijk voor de monitoring en helpt collega’s met het gebruik van het hosting platform, gebaseerd op Kubernetes/OpenShift en AWS EKS.
 • Je werkt nauw samen met het team aan het onderhouden en verbeteren van onze CI/CD pipeline, met behulp van tools zoals Tekton en Argo CD. Dit stelt ons in staat om frequent en met vertrouwen nieuwe releases uit te brengen. 
 • Je ondersteunt developers van de andere teams bij het release-klaar maken van hun ontwikkelde software.
 • Als liason naar onze hosting partners NPO en NEP stem je met ze af om de continuïteit van het platform te waarborgen.  
 • Jouw focus ligt bij de performance, caching en integratie met externe applicaties. Daarnaast denk je mee aan nieuwe features van onze producten.

Waarom wij hier graag werken

- Werk dat ertoe doet -
Wij werken voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland. Dat is iets waar wij energie van krijgen, en wat ons helpt nét dat stapje extra te zetten voor elkaar. Of het nu gaat om de NOS-app, Teletekst of de Jeugdjournaal-app, jouw werk is van én voor iedereen.  

- Voorop bij journalistieke innovaties -
Door de nauwe samenwerking met onze redacties creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn. Hierbij krijgen wij veel vrijheid om met nieuwe technieken te experimenteren.

- Investeren in ontwikkeling -
We bieden veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Zo kan je een opleiding volgen, conferenties of meetups bezoeken die jou inspireren.

- Hechte samenwerking -
Wij zijn een hecht afdeling waarbinnen elkaar helpen heel normaal is. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar graag op voor een borrel, online pubquiz of kop koffie.

Ons team

NOS Digitale Media is innovatief. We maken toonaangevende sites en apps. Elke dag. Voor een groot publiek. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 35 bevlogen professionals: backend- en frontend-developers, iOS- en Android-developers, UX-designers, visual designers, product owners en data specialisten.

Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

Wat ons op dit moment bezig houdt

De teamleden van ons Backend team - Ferry, Tim, Roald, Nino en Suard - vertellen:

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het migreren van ons platform van een klassieke hosting omgeving op fysiek ijzer naar een OpenShift cluster gehost bij een cloud provider. Dit viel samen met onze transitie richting full cycle werken. We hebben DevOps werkwijzen geïntroduceerd en onze CI/CD pipelines verder geautomatiseerd. Uiteraard hebben wij ook onze frontend teams daarbij ondersteund.

Daarnaast zijn we bezig met het verbeteren van onze beschikbaarheid tijdens DDoS aanvallen en de security van onze applicaties. Met tools zoals Prometheus en Grafana proberen we problemen te detecteren voor ze effect hebben op onze gebruikers.

We analyseren de prestatie van verschillende caches om ervoor te zorgen dat onze website bezoekers en app- gebruikers als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

Het komende jaar zullen we gaan werken aan het verder moderniseren van de architectuur van ons platform. We willen de developer experience verbeteren en release cycles verkorten, zodat we nieuwe features nog sneller naar het publiek kunnen brengen. Aan die nieuwe features bouwen wij zelf uiteraard ook mee.

Onze tech stack en tools

Confluence

Argo

Kubernetes

OpenShift

aws

GitOps

Terraform

Tekton

Grafana

Prometheus

Wat je brengt

 • Je hebt enkele jaren ervaring opgedaan als DevOps Engineer.

 • Je hebt ervaring met containers en je weet hoe je applicaties moet deployen naar een Kubernetes cluster.
 • Je hebt ervaring met Cloud Providers en Infrastructure as a Code tools.
 • Je hebt kennis van GitOps en CI/CD Tooling.
 • Je bent vooral gericht op Operations. Jij bent mede verantwoordelijk voor onze DevOps aanpak: you build it, you run it.
 • Over het algemeen pak je dingen snel op en ga je oplossingsgericht te werk.
 • Je bent bereid om buiten werktijd om samen met het team bereikbaarheidsdiensten te draaien.

Dit is een heel lijstje. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar je jezelf wel daarin willen ontwikkelen, laat dan alsnog van je horen! Benoem dit ook in je motivatiebrief.

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.   

Wat we bieden

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.870,- en € 4.377,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G van de cao van het omroeppersoneel. Inschaling hangt af van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

 • Ruim vijf weken vakantie bij een 36-urige werkweek.
 • Een goede pensioenregeling en een bijdrage aan je zorgverzekering.
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om remote te werken. 
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.
 • Hardware en OS naar keuze.
 • Een bijdrage in je reiskosten. Een treinstation op loopafstand en een gratis parkeerplek voor de deur. 
 • Personal Time: tijd om te werken aan een eigen project.

Enthousiast geworden?

Zin om bij ons aan de slag te gaan als DevOps Engineer collega? Dan maken we graag kennis met je. Reageer via de solliciteerknop, beantwoord onze vragen en upload je cv + motivatiebrief. Reageer je nu, dan krijg je z.s.m. een antwoord van ons. Wacht dus niet te lang!

Als je solliciteert en we vinden dat je een goed verhaal hebt, gaan we graag met je in gesprek. Er staan in totaal drie gesprekken gepland:

 1. Het eerste gesprek is een gesprek met onze devops engineer en Tech lead.
 2. Het tweede gesprek is met onze dev ops engineer en met twee backend developers. 

Verlopen deze gesprekken voor ons allebei positief, dan nodigen we je daarna uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. Ons doel is om dit traject leuk, snel én efficiënt te laten verlopen.

Aan recruiters: wij werven onze kandidaten graag zelf en jullie hulp is daarom niet nodig.

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.