Beeldredacteur Sport

Solliciteer nu

Beeldredacteur Sport

"Als je van sport kijken houdt, dan kun je toch geen mooiere baan hebben dan bij NOS Sport?" - Cornelie, Beeldredacteur Sport


(Hilversum | 24 uur | cao-contract/ freelance) 

 

Bij NOS Sport maakt de beeldredacteur samenvattingen van wedstrijden voor TV en online. Je werkt zelfstandig, en nauw samen met een team van eindredacteuren, regisseurs, editors en commentatoren. 

Tijdens een live wedstrijd luister en kijk je mee en bepaal je welke stukken video en commentaar in de montage moeten. Snelheid en stressbestendigheid zijn jouw grote kwaliteiten. Het kan zijn dat na het laatste fluitsignaal of de finish je samenvatting al klaar moet zijn.

Je kunt ook op andere diensten worden ingedeeld. Bijvoorbeeld als video-verwerker voor online bijdragen, of als coördinator tussen regie en eindredactie. Je werkt vrijwel altijd in het weekend.

De ideale kandidaat krijgt een kick van snelle montages, weet hoe je de kijker met beeld kunt verleiden en begrijpt de journalistieke principes van betrouwbaarheid en kwaliteit.  Dit alles doe je vanuit een enorme passie voor en kennis van sport.

Sport verbindt en is van en voor alle groepen in de samenleving. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving, onze volgers, kijkers en luisteraars waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Bij NOS Sport werken zo'n 180 collega’s aan NOS Studio Sport, NOS Langs de Lijn, Teletekst en aan (video)verhalen voor online en social media.

Waarom wij hier graag werken

Passie voor sport
Onze gezamenlijke passie voor sport is voelbaar op de redactie. Dit zorgt voor een team vol toegewijde collega's.

Ontwikkeling
Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Onder andere met opleidingen en trainingen via onze NOS Academie.


We hechten waarde aan kwaliteit

Kwaliteit leveren is voor ons belangrijk, daar ontleent de NOS haar bestaansrecht aan. 

Bevlogenheid
Onze bevlogenheid levert interessante inhoudelijke gesprekken op. Dat maakt dat we elkaar inspireren en scherp houden.


We bieden

 • Een salaris van maximaal € 4.377,- bij 36 uur + 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering en jaarlijkse periodieke groei. Inschaling is op basis van leeftijd en ervaring in schaal F of G van de omroep-CAO*.
 • Een goede pensioenregeling en korting op je sportschoolabonnement
 • Ruim 5 weken vakantie bij een 36-urige werkweek
 • Een tijdelijke benoeming, met de intentie tot verlenging
 • Reiskostentegemoetkoming. Parkeerplek en dicht bij een treinstation
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie
Bij NOS Sport werken we in onregelmatige diensten, omdat sport logischerwijs vaak ’s avonds en in het weekend is.


*Momenteel is de vakbond NVJ akkoord met een CAO onderhandelingsresultaat met o.a. een loonsverhoging van 5% en 3,5%. Deze verhogingen zijn nog niet meegenomen in de genoemde salaris indicatie. 

Onze ideale kandidaat brengt het volgende mee: 

 • Een enthousiaste, creatieve en open houding

 • Flexibiliteit, want je zal voornamelijk in het weekend werken (vrijdag t/m zondag)

 • Gevoel voor sportnieuws

 • Ervaring met bewerken en monteren van video’s

 • Je hebt ervaring die ervoor zorgt dat je dit werk zelfstandig kunt uitvoeren

Dit is een heel lijstje. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar je jezelf wel daarin willen ontwikkelen, laat dan alsnog van je horen! Benoem dit ook in je motivatiebrief.

Enthousiast geworden?

Als bovenstaande je aanspreekt en je voldoet aan de eisen, reageer dan uiterlijk 24 september via de sollicitatiebutton. 

De eerste gesprekken vinden in principe plaats op 3 oktober. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Jurgen Snaphaan (Plaatsvervangend chef Beeldredactie). Zijn mailadres is jurgen.snaphaan@nos.nl.

Alleen sollicitaties via deze site nemen we in behandeling.

Een opdracht zal onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure.

Een opdracht is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.