Backend Developer

Solliciteer nu

Hallo Backend Developer.

Word jij onze nieuwe collega?
Werk mee aan digitale innovaties die elke dag het verschil maken voor een miljoenenpubliek!


(Hilversum | 32 - 36 uur | max. € 58.922,- p. jaar)

Je kent de NOS van de sport- en nieuwsprogramma’s op tv en radio, maar de NOS heeft dagelijks ook miljoenen gebruikers via NOS.nl en verschillende NOS-apps. 

We ontwikkelen deze websites en apps zelf bij NOS Digitaal en ook de backend hebben we volledig in eigen beheer. Onze backend is gebaseerd op PHP (Symfony) en fungeert als API naar alle platformen, zoals de NOS-site en -apps, maar ook Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal, Teletekst en de sites en apps rondom belangrijke sportevenementen.

Je werkt in een multidisciplinair Scrum team aan digitale producten en innovaties die elke dag het verschil maken. In Hilversum Media Park, op loopafstand van het station en gratis parkeren voor de deur!

Kom jij ons team versterken?

Waarom wij hier graag werken

Elke dag is uitdagend 
Door de mate van complexiteit in combinatie met het hoge volume is ons werk altijd uitdagend. En daar houden we natuurlijk van!

Professionele én ontspannen sfeer
We werken op een professionele manier samen en de sfeer is prettig en ontspannen. We zijn altijd in voor een potje darts of tafelvoetbal.

We hechten waarde aan kwaliteit
We streven naar een optimale ervaring voor iedereen op alle verschillende platforms en devices. En daar krijgen we ook de ruimte voor.

Voorop bij journalistieke innovaties
Door de nauwe samenwerking met de redacties, creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn!

Even voorstellen....

NOS Digitaal is innovatief. We maken toonaangevende sites en apps. Elke dag. Voor een groot publiek. Dat doen we met een enthousiast team van zo'n 20 bevlogen professionals: Backend en frontend developers, iOS en Android developers, UX designers, visual designers, een Scrum Master en Product Owners. 

Maar we zijn meer dan dat. Variërend van voetbalcoach tot Krav Maga master. Van bassist tot Tomorrowland-bezoeker. Én van weddingplanner, fashionista, autosleutelaar tot bordspellenverzamelaar...

Wat ons bindt is onze creativiteit en onze innovatieve geest. We hebben van onze hobby ons werk gemaakt en we willen het beste uit onszelf halen. We zijn er trots op dat we voor de grootste nieuwsorganisatie van Nederland werken en dat we bijdragen aan de ontwikkelingen in het medialandschap. 

Dit is een greep uit de tools waarmee ons team graag werkt. Natuurlijk staan we open voor jouw suggesties op dit gebied.

Wat hebben we te bieden?

 • Werken aan mooie digitale producten met fijne collega's.
 • Een bruto jaarsalaris tussen € 36.070,- en € 58.922,- bij 36 uur. Dit is conform de cao van het Omroeppersoneel en inclusief 8% vakantietoeslag + 6% eindejaarsuitkering.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Korting op je sportschoolabonnement en goede pensioenregeling.
 • Ruim 5 weken vakantie.
 • Een MacBook, maar andere apparatuur is natuurlijk bespreekbaar.
 • Reiskostentegemoetkoming. Parkeerplek en dichtbij een treinstation.
 • Alle ruimte om te leren en je te ontwikkelen via onze NOS Academie.

Je werkdag in 15 seconden

Ons verlanglijstje

 • Je bent een backend developer met flink wat ervaring. Je vindt jezelf minimaal een medior.
 • Je weet hoe je een backend realiseert die stabiel genoeg is voor diverse frontends. Tijdens piekdrukte (denk aan een WK-finale) bedient onze backend miljoenen gebruikers tegelijk.
 • Ervaring met PHP (Symfony) is een absolute plus, maar we geloven erin dat een goede developer een nieuwe taal makkelijk oppikt.
 • Je hebt misschien ook al wat ervaring met nieuwe technieken zoals microservices, Kubernetes en OpenShift.
 • Je pakt dingen snel op en gaat oplossingsgericht te werk.
 • Je deelt graag kennis met anderen en helpt je collega's - gevraagd én ongevraagd.
 • Naast het bouwen bemoei jij je ook graag met DevOps, onderhoud en verdere plannen voor doorontwikkeling.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast: dan maken we graag kennis met je! Via onderstaande knop kun je ons vertellen over de projecten waar je aan werkt / hebt gewerkt (zakelijk of privé) en waarom je daar trots op bent. 

Vervolgens nodigen we je uit om langs te komen en een indruk te krijgen van hoe het is om bij de NOS te werken. Bevalt het wat je ziet en zien wij het met jou zitten, dan zullen we je een voorstel doen.
Snel, efficiënt en plezierig, zoals we zelf graag werken!

Reageren kan tot en met vrijdag 21 juni. 

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.