Android engineer

Solliciteer nu

Android engineer

Sluit je aan bij ons multidisciplinair scrumteam en werk samen met andere top-engineers aan de #1 nieuws-app van Nederland!

(Hilversum & remote | 32-36 upw | cao | max. € 4.755,-)

Leuk kennis te maken

De NOS heeft dagelijks miljoenen gebruikers via NOS en onze NOS-apps. Daarmee behoort de NOS tot de top 3 van grootste Nederlandse nieuwsplatformen.

Als Android engineer kom je terecht bij NOS Digitale Media. Dit is dé afdeling binnen de NOS waar we werken aan onze websites en apps. Alles gebeurt geheel in eigen beheer, ook de backend.

Waar je precies terecht komt

Je werkt in een multifunctioneel scrum team van zes software engineers. Twee engineers (waarvan jij er één kan worden) hebben de focus op Android, twee op iOS en twee op web. Het team is verantwoordelijk voor de NOS Android app (incl. Android tv-apps). 

Je werkt nauw samen met de product owner en designers aan het realiseren en verbeteren van (nieuwe) componenten. Samen bepalen jullie hoe jullie deze producten van de NOS vorm geven (technisch en visueel). 

Daarnaast maak je onderdeel uit van het Android chapter dat bestaat uit vijf andere Android engineers. Dit is de plek voor team overstijgende Android zaken en waar kennis wordt gedeeld.

Zo blijven alle Android engineers op de hoogte en zoeken jullie elkaar op voor Android specifieke vragen.

Spreken deze dingen je aan? Kom dan ons team versterken!

Wat we jou bieden

Waarom zou je voor de NOS kiezen? Omdat wij een inspirerende werkplek zijn, waar jouw bijdrage het verschil maakt. Er hangt een collegiale en professionele sfeer, het werk is interessant, maatschappelijk relevant en ook nog eens erg leuk!

Dit is wat je verder van ons kunt verwachten:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.120,- en € 4.755,- bij 36 uur. Dit is conform schaal G van onze cao.* Inschaling hangt af van je ervaring;

 • daarbovenop ontvang je 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een jaarlijkse periodieke groei;

 • een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie deze te verlengen naar onbepaalde tijd, als het jou en ons bevalt;

 • een goede pensioenregeling, een bijdrage in je zorgverzekering, fikse korting op je sportschool abonnement en op de streamingsdienst NLZIET;

 • een bijdrage in je reiskosten. Een treinstation op loopafstand en een gratis parkeerplek voor de deur;

 • hardware en OS naar keuze;

 • ruim 5 weken vakantie;

 • alle ruimte om je talenten verder te ontplooien! Onze eigen NOS Academie biedt trainingen die je verder brengen in jouw carrière.

 • Personal Time: tijd om te werken aan een eigen project.

* link naar de cao voor het Omroeppersoneel vind je onderaan.

Bij de NOS willen we in zowel onze berichtgeving als in ons personeelsbestand een afspiegeling van de samenleving zijn. Draag jij hier aan bij? Dan willen we graag dat je bij ons komt werken.

Waarom wij hier graag werken

Werk dat ertoe doet
Werken voor een grote onafhankelijke nieuwsorganisatie maakt ons werk voor ons interessant. De NOS-website, Teletekst of de Jeugdjournaal-app: jouw werk is van én voor iedereen.  

Voorop bij journalistieke innovaties
Door de nauwe samenwerking met onze redacties creëren we samen innovatieve digitale producties waar we trots op zijn. Wij krijgen veel vrijheid om met nieuwe technieken te experimenteren.

Investeren in ontwikkeling
Wil je een opleiding volgen, conferenties of meet-ups bezoeken? Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen. Een deel van je werktijd is gereserveerd voor Personal Time om te werken aan een eigen project

Hechte samenwerking
Wij zijn een hecht team van bevlogen engineers en delen graag onze kennis en helpen elkaar graag. Ook op sociaal vlak zoeken we elkaar regelmatig op voor lunch, een borrel of teamactiviteit.

Wat ons op dit moment bezig houdt

Je komt in het team (Discovery genaamd) dat als doel heeft om de gebruiker zo goed mogelijk te leiden naar nieuws van de NOS. Heeft de gebruiker een vraag of een nieuwsbehoefte? Team Discovery zorgt ervoor dat de gebruiker op de juiste plek komt.

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van features voor de aankomende sportzomer (Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen). Wij gaan ervoor zorgen dat gebruikers up to date blijven van alle sportontwikkelingen.

Daarnaast werken we aan een technische verbetering van de app door Jetpack Compose integratie.

NOS Digitale Media

NOS Digitale Media is innovatief. We maken toonaangevende sites en apps. Elke dag. Voor een groot publiek. Dat doen we met een enthousiast team van zo’n 45 bevlogen professionals: backend- en frontend-engineers, iOS- en Android-engineer, UX-designers, visual designers, product owners en data specialisten.

Wat ons bindt is onze creativiteit en vindingrijkheid. We zijn er enorm trots op dat we voor een van de grootste onafhankelijke nieuwsorganisaties van Nederland werken en actief bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

Onze tech stack en tools

Android Jetpack

Android Studio

Bitrise

Confluence

Firebase

Jira

Figma

Kotlin Multiplatform

Wie je bent en wat je meebrengt 

 • Je hebt ervaring met het maken van Android-apps in Java / Kotlin.

 • Je verdiept je graag in nieuwe technieken, vind het leuk je horizon te verbreden en collega’s te inspireren met de kennis die je in huis hebt.

 • Je werkt graag samen in en met het team om tot de beste resultaten te komen.

 • Je vind het leuk om initiatief te nemen en weet hoe je anderen mee kan krijgen.

 • Je bent resultaatgericht en weet hoofdzaak van bijzaak te scheiden.

Dit is een hele lijst. Mocht je nog niet aan alle punten voldoen, maar wil je jezelf daarin ontwikkelen, laat dan toch van je horen! 

Wij vinden het belangrijk dat ons team divers is samengesteld en vragen kandidaten die hieraan bijdragen, nadrukkelijk te solliciteren.

Hebben we het over jou? Reageer!

Zin om bij ons aan de slag te gaan als Android engineer? Dan maken we graag kennis met je. Reageer via de solliciteerknop, beantwoord onze vragen en upload je cv. Je ontvangt snel een reactie van ons.

Als je solliciteert en we zien aansluiting, dan gaan we graag met je in gesprek. Onze procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een aanbodgesprek. Ons doel is om het leuk, snel én efficiënt te laten verlopen 🚀.

Please note that for this position proficiency in Dutch at a professional level and current residency in The Netherlands are required. 

Aan recruiters: wij werven onze kandidaten graag zelf en jullie hulp is daarom niet nodig.

Alleen online sollicitaties worden in behandeling genomen.